Київ

У Києві та області штрафуватимуть торговців пролісками

503 0
Киян закликають відмовитися від купівлі первоцвітів, адже торгівля заохочується попитом.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Києві та області розпочинається операція «Первоцвіт». Екоінспектори вийдуть на рейди разом з Національною поліцією. Про це інформує Державна екологічна інспекція столичного округу.

«Одна вирвана квітка виду "підсніжник" — це вкрадене життя у 45 паростків», — йдеться у повідомленні.

Екологи нагадують, що продаж рідкісних рослин, так само як і купівля — це порушення низки законів, зокрема, "Про Червону книгу України", "Про рослинний світ", "Про охорону навколишнього середовища України". За це передбачена адміністративна відповідальність.

«За незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від 1 700 до 3 655 гривень з конфіскацією рослин», — йдеться у повідомленні.

Киян також закликали не купувати рідкісні рослини із Червоної книги. Первоцвіти належать до зникомих видів рослин, більшість із яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Через відносно теплий лютий сезон цвітіння може розпочатись раніше. Збирання первоцвітів шкодить природі тим, що не дає змоги рослинам утворити насіння, адже вони розмножуються не лише цибулинами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!