У Львові на Личакові реставрують надгробки

1954 0
Із травня львівські та польські фахівці спільними зусиллями відновлюватимуть кілька об’єктів на Личаківському кладовищі.

У цьому році заплановано реставрувати надгробки Гонорати Божецької, Юзефа Чуловського, Францішка Яворського, Станіслава Кемпінського, Артура Міліковського та надгробок родини Скрипців. Також обіцяють відновити усипальницю Івана Франка та продовжити процес реставрації родинного склепу Северина Гощинського, – повідомляє прес-служба міста.

Читайте також: У центрі Львова відновили міський дворик

Роботи триватимуть із травня до осені 2015 року. Українсько-польський проект «Збереження спільної культурної спадщини» фінансується Міністерством культури й національної спадщини Польщі. Співпраця триває вже восьмий рік. Щороку реставрують 5-6 пам'ятників, цінних та цікавих із позиції польського й українського мистецтва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!