Де дізнатися колишні назви вулиць Львова?

8431 0
Центр міської історії Центрально-Східної Європи створив онлайн-базу, яка дозволяє знайти на карті Львова сучасні та колишні назви вулиць. Як інформують ініціатори проекту, історія перейменувань дозволяє прослідкувати неоднозначність історії Львова.

Проект «Вулиці Львова» – це онлайн-база, що містить в собі інформацію про перейменування вулиць Львова, візуалізована на карті Львова.

Проект реалізовано на базі Google Maps, що дає можливість користувачеві наближувати/віддаляти карту, переглядати актуальні об’єкти на карті міста, зберігати та пересилати посилання на актуальний стан сторінки.

Читайте також: Перейменування вулиць Львова: як це було і є

 «На прикладі історії переіменувань вулиць та площ Львова можна прослідкувати складність та неоднозначність історії Львова, її тяглість і перервність. Показовим у цьому випадку є приклад центральної артерії міста - проспекту Свободи, який переіменувався з приходом нової влади» - інформують ініціатори проекту

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!