Сьогодні у Львові - День кримськотатарського спротиву. Програма заходів

1889 0
26 лютого в Україні відзначають День кримськотатарського спротиву російській окупації. Верховна Рада на початку лютого прийняла постанову про відзначення цієї пам'ятної дати на державному рівні. Тож у Львові відбудеться низка заходів, присвячених другій річниці окупації півострову Крим.
фото: ua.krymr.com

фото: ua.krymr.com

П’ятниця, 26 лютого

Прес-брифінг «Крим сьогодні: два роки в окупації» за участі кримських активістів

Зокрема відбудеться відкриття серії фотовиставок «Немає іншого дому» фотографа Еміне Зіятдінової та «Спогади про Крим» Максима Скачкова.

Роботи Еміне регулярно зявляються в українських та закордонних ЗМІ, зокрема у фотоблозі New York Times, CNN Photos, National Geographic; Максим – переселенець з Криму, який переїхав до Львова та зараз займається юридичною практикою.

Коли: 13:00 год.

Де: Перша львівська медіатека, вул. Мулярська, 2а 


Встановлення рекорду України з тяги трамвая зубами
Відомий львівський рекордсмен Олег Скавиш вкотре встановлюватиме рекорд України з тяги трамвая зубами. Таким чином Олег хоче привернути увагу до проблеми окупації Криму.

Коли: 15-00год

Де: трамвайна колія біля ТЦ «Скриня», вул. Городоцька, 179

 

Читайте також: Крим у Львові: три заклади кримськотатарської кухні

Субота, 27 лютого 

Перформанс  «Крим», присвячений тотальному порушенню прав людини на півострові 
У перформансі задіяно близько 50 учасників, які намагатимуться передати атмосферу, яка панує на півострові та розказати про політв’язнів, викрадених та вбитих.
Коли: 14-00 год

Де:проспект Свободи, площа біля пам’ятника Т. Шевченку 
 

Відкриття фотовиставки Катерини Пікун «Україна очима переселенця
Катерина Пікун – фотограф, переселенка з Луганська, живе у Львові. Вона одна з понад півтора мільйона людей, які змушені були залишити свої рідні домівки.

Час:15-00 год

Де:мистецька галерея «Дзиґа», вул.Вірменська, 35

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!