Для запуску City Express на Львівщині планують залучити п’ять електричок

3998 0
Електричка мала б не лише сполучати віддалені райони Львова, а й забезпечити доїзд до Львова з ближніх сіл і містечок.
Фото: Village.com.ua

Фото: Village.com.ua

У листопаді цього року Львів долучили до державної програми City Express. Тепер у Києві, Харкові, Дніпрі та Львові мають реалізувати проєкти приміського сполучення електричками. Для цього зокрема Львівська область планує залучити 5 електричок. Про це йдеться в матеріалі Tvoemisto.tv «Замість автобусів може бути поїзд, або Що змінить у Львові електричка».

«Зараз йде підготовка необхідних документів, а також аналіз залізничних сполучень, які є у Львові. Також аналізують, що потрібно для того, аби відновити деякі застарілі шляхи чи збудувати нові. Згодом формуватимуть попередній тариф. За прогнозами, на Львівщину вдасться залучити 5 електричок. Але потрібно активно взятись за реалізацію цього проєкту», – каже депутат Верховної Ради України зі Львова Ростислав Тістик.

Читайте також: S-Bahn по-львівськи, або Що допоможе Львову запустити міську електричку

Оскільки Львів лише нещодавно долучився до проєкту, суттєвих напрацювань місто ще не має. Нині лише обговорюють можливі маршрути та способи втілення. Нардеп каже, що електричка мала б не лише сполучати віддалені райони Львова, а й забезпечити доїзд до Львова з ближніх сіл і містечок.

Міські посадовці кажуть, що зараз можна налагодити сполучення між Підзамчем, Сиховом і Скниловом, бо там є інфраструктура – електрифіковані колії, а згодом можна розвивати інші напрямки. Наразі усі чекають висновків від залізниці – вона має сказати, чи можливо запустити електричку, «вписавши» її у наявний залізничний трафік, який у пікові години є досить насиченим. Тvoemisto.tv з’ясувало, за яким маршрутом може курсувати електричка та що потрібно, аби втілити цей проєкт. Детальніше – тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!