«До 9 травня вони здохнуть». Арестович про імовірний сценарій війни в Україні

7837 0
Буде позиційна війна, й ЗСУ знищуватимуть окупантів приблизно до липня.
Фото/nta.ua

Фото/nta.ua

Радник офісу президента Олексій Арестович вважає, що російські війська можуть припинити активний наступ до 9 травня. Тоді почнеться позиційна війна, в ході якої окупантів поступово почнуть нищити. Про це він заявив в ефірі 24 каналу, пише НВ.

«Сценарій може бути такий: до 9 травня вони (окупанти - ред.) здохнуть, не зможуть активно наступати, а може це буде і раніше. А далі позиційна війна і десь до липня ми їх потроху знищуватимемо на нашій землі», — розповів він.

Читайте тако: Коло путіна звузилося, але дуже мало шансів, що він змінить свій курс, — Bloomberg 

Зі слів Арестовича, за такого сценарію керівництво рф стане «шовковим» та піде на переговори. Він не виключає, що окупанти погодяться піти щонайменше на позиції, які були до 23 лютого. Проте, головною умовою для цього є надання Україні достатньої кількості зброї, насамперед далекобійної артилерії. Радник голови Офісу президента зауважив, що якщо ЗСУ не отримають її, тоді буде позиційна «метушня», довга і складна для обох сторін.

Зазначимо, що дані СБУ свідчать про те, що частина населення росії вважає, що 9 травня в Україні пройде нібито «парад перемоги» рф над Україною. 

Нагаддаємо, що росія у війні проти України вже втратила майже 21 тисячу військових. У ніч на 20 квітня росіяни наступали на Ізюмському напрямку та поблизу Мар’їнки. Вони намагаються захопити Маріуполь, штурмують завод «Азовсталь». Ворог перегруповується і намагатиметься вийти на адміністративні кордони Херсонщини. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!