У Львові троє людей отруїлися чадним газом з генератора. Як вберегтися

1407 0
Стан людей – середньої важкості.
Фото: itechua.com

Фото: itechua.com

До львівського медичного закладу госпіталізували трьох людей, які отруїлися чадним газом з генератора. Стан людей – середньої важкості.

Джерело: Львівська військова адміністрація

«Напередодні в один з медзакладів Львова госпіталізували трьох людей. За попередньою інформацією, вони отруїлися чадним газом з генератора, який працював у дачному будинку. Стан людей – середньої важкості», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: (Не)страшний блекаут або Як у Львові запасаються генераторами

Як безпечно користуватися генератором?

  • Генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів. Не можна встановлювати у будівлі, бо під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та летальних випадків.
  • Встановлюйте генератор так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менше 6 метрів! Це важливо, бо під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.
  • Заправляйте генератор тільки на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі (через ризик пожежі). Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути;
  • Тримайте генератор сухим. Захищайте його від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, під’єднаних до нього, може призвести до ураження електричним струмом;

 

Для додаткової безпеки рятувальники рекомендують встановити у приміщенні детектори чадного газу. Обов’язково придбайте вогнегасник та тримайте його на видному місці. У разі надзвичайної ситуації телефонуйте за номером 101.

Нагадаємо, що у Львові діє програма часткової компенсації вартості електрогенераторів, які співвласники багатоквартирних будинків планують придбати на випадок надзвичайних ситуацій або ж вже придбали.  Детальну інструкцію, як отримати відшкодування у 50% за встановлення генератора, шукайте тут. Також у Львові схвалили рішення про відшкодовування вартості електрогенераторів закладам харчування, продуктовим магазинам, а також низці освітніх, медичних закладів, аптекам, салонам краси.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!