«Не треба оцінювати мову чи говірку». Садовий закликав допомагати тим, кого з дому виселила війна

1966 0
Вони – не біженці, не переселенці, вони з українського міста приїхали у інше українське місто.
Фото: ua.krymr.com

Фото: ua.krymr.com

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мешканців з проханням допомогти адаптуватися до нової реальності та допомогти відчути безпеку людям, яких з рідних домівок виселила війна. 

«Якщо вийти на вулицю будь-якого міста заходу України, то можна зустріти там сотні людей. Їх більше, ніж зазвичай, навіть у туристичний сезон. Але не треба думати, звідки вони приїхали: із Запоріжжя чи Донбасу. Вони – не біженці, не переселенці, вони з українського міста приїхали у інше українське місто. Не треба оцінювати їхній погляд, мову чи говірку. Дозвольте людині, яка повернулась з пекла, відчути себе в безпеці і адаптуватись до нової реальності», – пише він у своєму зверненні у Фейсбуку.

Читайте також: Можеш допомогти? Шукаю безпечне місце під час війни

За словами міського голови, війна змушує кожного з нас вчитись приймати швидкі рішення, нині не завжди є час, щоб подумати. Хтось поїхав із Маріуполя ще до того, як місто почали знищувати, інші прокинулись від звуків сирени і вчасно заховали дітей в укриття. Хтось давно думав про еміграцію і ось все вирішилось само собою, а чийсь чоловік 10 років працював будівельником у комфортному європейському місті, але повернувся, щоб захищати Україну.

«Ми сьогодні тут, в себе вдома, захищаємо свою землю. І кожен робить це, як може. Збройні Сили стоять на обороні Харкова, Києва та Херсону для того, щоб українські жінки разом зі своїми дітьми могли почувати себе безпечно тут у Львові, Івано-Франківську та Ужгороді... Усміхніться, привітайтесь і прийміть. Допоможіть українською, робіть добро українською і воно обов’язково повернеться. І тоді росія програє на всіх фронтах. Бо не може бути інакше», – додає він.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

Нагадаємо, напередодні міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Тvoemisto.tv повідомив, що у Львові з’ясовують спеціальності приїжджих, уже є запити від львівських підприємців стосовно робітничих спеціальностей. У місті збирають у підприємств інформацію про потребу в робочій силі: скільки кому кого потрібно, і Центр сприяння та розвитку бізнесу буде місточком між львівськими підприємствами і переселенцями, запевнив міський голова.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!