Е-квиток у Львові та найефективніші вакцини для бустерної дози. Головне за добу

1222 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Nick Shlykov

Фото: Nick Shlykov

12-14 січня у нічні години температура повітря в більшості областей України знизиться до 12-18 градусів морозу. Похолодання розпочнеться уже від сьогодні, 11 січня. 

Вчені Саутгемптонського університету визначили найбільш ефективні вакцини для бустерної дози. Найкращий результат із семи протестованих вакцин показали Moderna і Pfizer.

У Львові запускають е-квиток. Чи подорожчає проїзд у громадському транспорті з 13 січня і якою буде його вартість – у матеріалі. Такоє детально все про е-квитки можна дізнатися тут.

Читайте також: Як у Львові курсує новий п’ятисекційний трамвай, що сполучає Сихів з центром

У Європейському союзі вирішили скоротити термін дії Covid-сертифікатів. Таке ж рішення нині готує українське Міністерство охорони здоров’я.

Державний ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему з «1000 гривень». За інформацією банку, наразі деяким клієнтам надходять особисті повідомлення начебто від імені банку, в яких зазначено текст на кшталт того, що дарують тисячу гривень своїм відданим клієнтам.

Читайте також: Як правильно витрачати кошти і заощаджувати. Українцям пропонують безкоштовний курс

Пластикові прозорі маски-щитки або як їх ще називають «захисні екрани» не є засобами індивідуального захисту. Їх тривалий час використовують працівники сфери обслуговування – кафе, ресторанів, готелів – нібито для захисту від коронавірусу. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, насправді нічого спільного із засобами індивідуального захисту такі предмети не мають.

Два банки в Україні розпочинають видачу фізичних карток «єПідтримка». Йдеться про «Альфа-Банк» та віртуальний monobank. Раніше карти були лише цифровими.

В Україні можуть почати виплату тисячі гривень неповнолітнім, що пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Зазначимо, станом на сьогодні 6,7 млн українців подали заявки на отримання допомоги в межах цієї програми. 

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації у Львові та області цього тижня. Графік  

Міністерство освіти України оприлюднило дати проведення єдиного вступного іспиту (ЄВІ) на всі спеціальності та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) до магістратури.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!