На правах реклами

Ергономічний трикутник та авторські проєкти. Як планують сучасні квартири у Львові

2890 0
Фасади та наповнення новобудов за останні роки у Львові суттєво змінилися. Уніфіковані багатоповерхівки заміняються авторськими проєктами, що вирізняються виглядом, благоустроєм та інноваціями.
unsplash@pperkins

unsplash@pperkins

Планування квартири зараз — це не просто певна кількість квадратних метрів, обмежена чотирма стінами з вікнами та дверима.

«Людина, яка хоче купити сучасне житло, уже більше уваги звертає і на локацію новобудови, і на благоустрій та ландшафт території, а також на матеріали будівництва. Новобудови сьогодні — це авторські проекти, і саме такого авторського підходу потребує й проєктування самих помешкань», — говорить керівник відділу продажів будівельної компанії МС.

Як відбувається розробка планувань квартири

Планування квартир, за словами представників компанії, проходять перевірку на клієнтоорієнтованість і зручність ще на стадії проєкту новобудови. За необхідності вони корегуються, і це може відбуватися кілька разів задля досягнення бажаного результату. Враховується досвід менеджерів, які працюють безпосередньо з покупцями, і навіть організовуються фокус-групи за участі проєктантів, менеджерів і клієнтів, щоб врахувати і вимоги проекту, і користувацький досвід.

«Плануючи новобудову, ще на стадії проєкту промальовуємо можливий інтер'єр. Ці ілюстрації не стільки про інтер'єр, бо кожен має свої смаки, скільки про ергономіку використання всього функціоналу квартири — і площі, і об'єму», — говорять в компанії МС. 

Правильне сучасне планування має враховувати і рішення дизайну, і сучасні матеріали, і оптимальне використання ресурсів при ремонті та зменшення витрат енергоносіїв у процесі експлуатації.

Принципи планування квартир

Основні принципи такого підходу менеджери компанії розповідають на прикладі 2-кімнатної квартири в ЖК «Медовий Сад», будівництво якого завершується на вулиці Пасічній.

 

 

 

Щоб відкрити повністю план або 3D-модель - переміщайте важіль, що розділяє зображення, вправо або вліво 

Вхідна зона та кімнати сплановані так, щоб було пряме сполучення з кухнею. Житлові кімнати виведені в одну сторону, аби «відділити» господарчу зону від житлової. З тих же міркувань «розведені» і санвузли. Гостьовий розташований в умовно господарчій, кухонній частині квартири, а основний, з ванною — поруч з кімнатами, щоб не було потреби перетинати зайвий простір.

Вхід, вікно та основний простір кухні спроєктовано, щоб влаштувати відомий «ергономічний трикутник». Вікна у квартирах цього ЖК — панормані, чого відразу не видно на плані квартири. В проєкті вони з'явилися, щоб максимально дати мешканцям можливість відчути переваги локації, де розташований комплекс. 

Житловий комплекс «Медовий Сад»

Також це суттєвий плюс для освітлення, дизайну і навіть розміщення меблів, але для того, щоб все це працювало разом, потрібно було врахувати і супутні фактори, наприклад, розміщення радіаторів опалення, рівня підлоги, можливості облаштування «теплої підлоги».

Житловий комплекс «Кармель», в якому також використано панорамне скління

Ще одна функція панорамних вікон — це підтримка загального стилю новобудови, що дозволить зберегти проєкт в процесі експлуатації без додаткових втручань.

Правильне планування і організація простору

У новобудові загалом проєктують кілька варіантів квартир з різним плануванням, щоб була можливість обрати той, який буде більше влаштовувати майбутнього власника. За словами проєктантів, правильне планування квартири має бути основою для своєрідного подальшого «трансформера» — коли площу можна використати під робочий простір, спальню, легко перепланувати і застосувати найбільш зручний і комфортний для власника стиль інтер'єру.

Тож експерти будівельної компанії МС радять майбутнім мешканцям оцінювати зручність житла, пам’ятаючи про основні принципи, мету і навіть звички використання, які допоможуть правильно організувати простір.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!