Політична реклама

Голова ЛОДА має купу обов'язків і жодних повноважень, - Рущишин

1500 0
Посада голови облдержадміністрації - це купа обов'язків і жодних повноважень. Про це сьогодні у прямому ефірі tvoemisto.tv зазначив заступник голови Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин, відповідаючи на запитання про те, чи варто ліквідувати ОДА.

За його словами, очільник області з його апаратом має забезпечити дію закону, захист інвестицій і головне - привести інвестора в область.

«Чи може він це зробити сьогодні? Не може - повноважень в нього на силові структури жодних немає. Місцевий очільник не може вплинути на кадрову політику  центральних огранів виконавчиї влади на місцях», - сказав Ярослав Рущишин.

Відтак, на його думку, перша нагальна потреба України  це – адміністративна реформа. Оскільки неможливо розвивати місцеві громади з тими повноваженнями, які вони мають зараз.

ПОВНИЙ ЗАПИС ВІДЕОРОЗМОВИ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

«Громада не відчуває, скільки вона заробляє, чи вона добре заробляє? Якщо вона добре заробляє, то чому так погано живе? Не йдеться про федералізацію країни. Тільки адміністративна реформа -  передача повноважень на місцях, відповідно під повноваженнями мають передаватися фінансові ресурси», - зазначив підприємець. 

Нагадаємо, громадськість Львова та області підтримувала на посаду голови Львівської ОДА Ярослава Рущишина, однак очільником області стала "свободівка" Ірина Сех.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!