Майже половина громадського транспорту Львова не є низькопідлоговим

1455 0
Йдеться і про автобуси, і про трамваї, і про тролейбуси.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З 685 одиниць громадського транспорту Львова низькопідлоговими є 363. Про це під час пленарного засідання сесії Львівської міськради 28 березня повідомила радниця міського голови апарату виконкому Ірина Маруняк, інформує Tvoemisto.tv.

Детальніше:

  • Приватний транспорт Фіакр-Львів, Успіх БМ, Міра і К, ЛАТП-14630 – з 231 одиниць 47 низькопідлогових;
  • Автобуси ЛК АТП-1 – з 285 одиниць 231 є низькопідлоговими;
  • Трамваї ЛКП «Львівелектротранс» – з 85 одиниць 18 є низькопідлоговими;
  • Тролейбуси ЛКП «Львівелектротранс» – з 84 одиниць 67 є низькопідлоговими.

 

Читайте також: Львову потрібно 65 млн грн, щоб зробити всі зупинки доступними

Крім того, як повідомляло Tvoemisto.tv, зупинок у Львові, які відповідають нормам доступності, є 511 (55%). 411 (44%) зупинок – ті, в яких є похибки, 8 (1%) зупинок – не відповідають нормам. Мапа доступності зупинок у Львові.

Нагадаємо, що ЛКП «Львівелектротранс» оголосило міжнародний тендер на ремонт двосекційних трамваїв «ТАТРА КТ4-СУ». Йдеться про капітальний ремонт трамвайних вагонів з модернізацією для забезпечення перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю. На це планують витратити 3 млн євро, які виділить Європейський інвестиційний банк. 

Софія Шавранська

______________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!