На правах реклами

Перестати нарікати і почати змінювати. Навіщо Галина Васильченко йде в парламент

3583 1
Галина Васильченко кандидує по 118 округу від політичної партії «Голос» Святослава Вакарчука.
https://uhp.org.ua/

https://uhp.org.ua/

Галина Васильченко кілька років працювала у Львівській міській раді, залучаючи до Львова міжнародні інвестиції. Жінка, у якої вдома підростають діти і котра могла залишатись у власній зоні комфорту. Та після Майдану всередині Галини Васильченко щось «переключилось». Відчуття відповідальності за стан, в якому опинилася Україна, «накрило» її, хоча до 2014 року вона ніколи не мала нічого спільного із політикою. Вона перестала нарікати і пішла змінювати: спочатку у себе в дворі, потім у Львові і має план, як навести порядок в Україні в конкретних галузях, у яких розбирається — податках, громадському транспорті, в ринку сільськогосподарських землях та твердими побутовими відходами.

Вийшла з власної зони комфорту

Галина Васильченко живе у Львові. Є експерткою в економіці та залученні інвестицій, має дві вищі освіти: економічну та юридичну. Навчалась в Україні та Лондоні — ЛНУ імені Івана Франка та УКУ, а також у Premier London College.

Дружина та мама двох діток, а також членкиня двох громадських організацій — «Кращий Сихів» та «ІМЕД». Працюючи у Львівській міськраді, залучала інвестиції для міста та здійснювала його промоцію. У 2015 році Галину Васильченко запросили в Українську Галицьку партію. Там вона видала практичний посібник «Як започаткувати власну справу», що став дуже популярним.

На першому курсі брала участь в акції «Україна без Кучми». У 2004 році разом з сестрою були учасницями Помаранчевої революції.

«Ми побули кілька тижнів у столиці, і батьки вирішили нас замінити, а нас відправили додому "стерегти хату". Але хіба ми могли просто сидіти вдома? Тихо повернулися до Києва. І зовсім випадково у столиці перестрілись із батьками в кафе. Я дуже вдячна їм, що тоді не нервували, а лише запитали, чи потрібні додаткові гроші» розповідає жінка.

Чесні не йдуть, бо політика - брудна справа для негідників.
Але якщо не йти, тоді як розірвати це коло?

Політика, кажуть, брудна справа, і Галина Васильченко відчула це на собі.

«Коли долучилася до місцевої політики і ще особливо не встигла нічого зробити  ні доброго, ні поганого, а мене вже почали поливати брудом. Після Революції Гідності я навчалася на декількох програмах для громадських активістів, лідерів і політиків. Познайомилася з цікавими і дуже ціннісними людьми. Багато з них є зараз моїми колегами в Українській Галицькій Партії», — каже вона.

За її словами, в УГП досвідчених політиків небагато, переважно, всі  нові люди, які ніколи не були у політиці, були активними громадянами.

«Ми разом збиралися, сідали і думали, що робити та як діяти. У певний час ми зрозуміли, що нам треба створювати тематичні групи, які б напрацювали бачення, у якому напрямку рухатись. З’явився запит на заснування економічної групи. Ми організовували зустрічі з експертами, проводили фокус-групи та опитування серед різних аудиторій, шукали рішення проблем, з якими доводиться стикатися мешканцям.Брали закордонний досвід і адаптовували під українські реалії»,  пояснює Галина Васильченко.

Економіка в Україні така, бо нею займаються популісти, а не економісти

Два роки експертну економічну групу очолювала Галина Васильченко. На сьогодні група має глибокий аналіз та власне бачення бюджетно-фінансової децентралізації, реформи теплопостачання, транспортної галузі, податкової сфери, досягнення енергоефективності, розумного поводження з твердими побутовими відходами. Експерти ретельно вивчали як вітчизняний, так і закордонний досвід, заглиблювалися у різні деталі.

«Але новий президент змінив плани, і треба було швидко вирішувати – або йдемо до ВР і втілюємо наші напрацювання разом з командою "Голосу", або залишаємось на місцях. Ми прийняли рішення  йти. Ми хочемо хорошого життя не лише для наших дітей. Ми хочемо, щоб і наше покоління застало заможну та успішну Україну. І знаємо реально як це зробити»— каже Галина Васильченко.

Вона додає, що економіці розвиватися заважають політики, які в ній геть не тямлять, а лише говорять про неї як найбільші фахівці.

«Треба зрозуміти, ми виграємо війну тоді, коли у нас буде сильна економіка, коли в нас буде багата держава. Що ми для цього зробили? Ми напрацювали багато конкретних, не популістських рішень щодо податкової системи, у сфері бюджету,  децентралізації, ринку землі, теплопостачання, поводження із “сміттям”, енергозбереженням. Усі ці рішення ми напрацювали для локального рівня, і стикнулися із тим, що вони не запрацюють без законодавчого закріплення - без зміни законів. Тому у мене не є самоціллю стати народним депутатом. Я йду, щоб наші пропозиції зробити обов’язковими для країни, закріпити, змінити конкретні закони, внести поправки до діючих — аби наші напрацювання запрацювали у всіх містах України. Це ті зміни, за які особисто буду відповідати у парламенті», — говорить Галина Васильченко.

Галина Васильченко кандидує по 118-му округу від політичної партії «Голос» Святослава Вакарчука. Округ охоплює частину Шевченківського та Личаківського району Львова та весь Пустомитівський район.

 

Читайте також:
10 Липня, 2019 15:55
666 ... коли ? ... коли "виграємо війну" ... коли "в нас буде сильна економіка" ? ... коли "в нас буде сильна держава" ? ... тоді , коли отакі от звідулі і звіздуни із своїм звіздежем підуть (кудись)деінде звіздіти-співати ... а Україна займеться економікою ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!