Кабмін дозволив виділити з бюджету кошти на створення онлайн-уроків

1393 0
У МОН неодноразово заявляли, що організувати дистанційне навчання для молодших школярів проблематично.

Уряд ухвалив рішення про розширення бюджетної програми, за якою виділять кошти на створення для шкіл дистанційних курсів з різних предметів. Про це повідомляє Ліга.нет.

Як пояснив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час позачергового засідання уряду 13 жовтня, розширення напряму спрямування коштів за бюджетною програмою дозволить забезпечити дистанційне навчання під час карантину.

За його словами, планують виділити кошти на розроблення, придбання та супроводження дистанційних курсів з різних предметів, а також розміщення в інформаційно-телекомунікаційних системах онлайн-уроків для учнів та вчителів.

Читайте також: В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

Відповідаючи на питання батьків на брифінгу після засідання уряду, Шкарлет зазначив, що після 30 жовтня, у залежності від рівня епідемічної ситуації в країні, для учнів початкової школи можуть бути запроваджені інші форми навчання, крім дистанційної. Зокрема, змішана або очна.

У МОН неодноразово заявляли, що організувати дистанційне навчання для молодших школярів проблематично.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2020 року в Офісі президента ухвалили десять кроків зі стримування коронавірусу, серед них – ВНЗ переведуть на дистанційне навчання, а школи раніше відправлять на канікули. 12 жовтня керівник МОН Сергій Шкарлет запевнив, що студентів ніхто примусово не виселятиме з гуртожитків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!