Кабмін відкликав скандальний законопроєкт про працю

2916 1
Новий закон мав би спростити процедуру звільнення працівників.
Фото: ckp.in.ua

Фото: ckp.in.ua

Новий склад Кабміну, який затвердили вчора, 4 березня, того ж дня відкликав законопроєкт дискусійного «Про працю». Про це йдеться на офіційному сайті Верховної ради.

Кабмін схвалив і направив його на розгляд ради ще 27 грудня торік, а в січні до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від Федерації професійних спілок України, у якому просили його відкликати.

Читайте також: Чоловіки в декреті, матері-одиначки та понаднормові години. Як може змінитись трудовий кодекс

За новим законом в Україні пропонували жорсткіше регулювати стосунки роботодавця і працівника та конфлікти на підприємствах. До прикладу, було передбачено недопущення звільнення вагітних жінок з ініціативи роботодавця, але не було норми, яка передбачає недопущення звільнення мам-одиначок, які виховують дитину до 15-ти років. Через ці та інші недоліки закону виступали профспілки.

Додамо, що чинний Трудовий кодекс ухвалили ще у 1971 року.


Читайте також:
6 Березня, 2020 14:11
тку У світі вже починають запроваджувати 4-годииний робочий день, або . взагалі, дистанційну роботу з дому і всякі інші цивілізовані досягнення. а тут ---ще якесь --середньовіччя-- 10-12 годин на день, наднормована робота і тд.тп., підв"язка --- роботодавець--раб, кріпак... конфлікти...мама-діти...вагітні...звільнення ...всяка х-рень... Бридко читати і чути!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!