Керівник ДАБК Львова двічі уникнув відповідальності за нетверезе кермування

2194 0
У обох випадках справу проти керівника Львівської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю закривали через закінчення строку притягнення до адміністративної відповідальності.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Керівникові Львівської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Вородимирові Цабаку торік вдалось двічі уникнути відповідальності за кермування у нетверезому стані. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Залізничний районний суд Львова у 2017 році двічі закривав справи про притягнення чиновника до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 130 КУаАП (керування транспортними засобами в стані сп’яніння).

У Єдиному державному реєстрі судових рішень, згідно з постановами від 3 жовтня та 10 листопада минулого року, йдеться, що проти Володимира Цабака двічі відкривали провадження за кермування напідпитку, однак у обох  випадках провадження закривали у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності. 

Читайте також: Військовий комісар Львівщини отримав штраф за публікацію списку призовників у Facebook

Згідно з першою постановою суду, торік у червні Володимир Цабак керував автомобілем «з ознаками алкогольного сп’яніння та відмовився від проходження огляду в установленому законом порядку для визначення стану алкогольного сп’яніння». За кілька днів Залізничний райсуд Львова отримав відповідні матеріали справи, втім розгляд справи кілька разів відкладали, а врешті – закрили, оскільки порушник не з’являвся на судові засідання.

Вдруге аналогічний протокол на Цабака склали у серпні. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу зі згоди водія. Однак у постанові суду не вказано, коли матеріали були передані суду і чому затягнувся розгляд. Пізніше справу закрили через закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Проблема не в грошах і не в правилах. Як держава робитиме дороги безпечнішими

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.ком, LvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!