Кілька європейських країн закрили свої порти для російських суден

1181 0
Європейські країни закривають свої порти, відповідно до п’ятого пакету санкцій Євросоюзу проти рф.
Фото: err.ee

Фото: err.ee

Починаючи з 17 квітня суднам під російським прапором заборонено заходити до портів Італії, Бельгії, Естонії, Болгарії та Румунії. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Європейські країни закривають свої порти, відповідно до п’ятого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого проти Росії через військове вторгнення в Україну.

Читайте також: Вугільне ембарго, порти і транспортна блокада. ЄЄ затвердив нові санкції проти рф

За словами Андрія Єрмака, портовий бан поширюється також і на судна, які після 24 лютого змінили прапор, аби уникнути можливих заборон. Обмеження діятимуть і на тих, хто змінив свою російську реєстрацію на будь-яку іншу державу після початку вторгнення росії в Україну.

Міністр економіки та інфраструктури Естонії Тааві Аас заявив, що вся Європа переосмислює свою економічну діяльність і стає все більш незалежною від росії.

Судна під прапором Росії зможуть заходити до портів Естонії у виняткових випадках – з дозволу Департаменту поліції та прикордонної охорони, який наперед визначить необхідність надання допомоги.

Влада Болгарії також оголосила про заборону для російських суден заходити у свої морські та річкові порти.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

«Доступ до болгарських морських і річкових портів заборонено для всіх суден, зареєстрованих під прапором Російської Федерації», – йдеться в заяві Морської адміністрації країни.

Виняток влада Болгарії робить для суден, які потребують гуманітарної допомоги, а також для суден, що перевозять енергоносії, продовольство і медикаменти до ЄС.

Нагадаємо, напередодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйн оголосила про новий пакет санкцій проти росії, який ще мав затвердити блок. Також про нові санкції проти рф повідомили США та Велика Британія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!