Коли поїде трамвай на Сихів? Обіцянки та реальність

3069 0
Будівництво трамваю на Сихівський масив Львова завершиться не раніше, аніж наприкінці 2015 року. При підписанні договору з ЄБРР про кредит йшлося про те, що перший трамвай із центру міста на Сихів поїде вже у лютому 2015 року. Однак, у процесі будівництва колії, яке розпочалось у липні 2014 року, виникли певні перешкоди.
Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Як розповів головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні, нині на Сихівському мосту ще монтують трамвайні рейки, оскільки погодні умови дозволяють працювати, пише Вголос

За його словами, коли починали, то думали, що це буде найлегший проект у Львові, але там є багато комунікацій, кабелі, труби та й інші труднощі з’явилися. Зокрема, у цьому контексті проблемою він назвав протести працівників ринку «Санта-Барбара» проти перенесення ринку через будівництво трамвайної колії.

Друга проблема – ремонт моста на Хуторівці. Здавалося, що це 30-40 метрів, але без ремонту трамвай не може поїхати, зазначив Добоні.

Читайте також: 5 аргументів: чому на Сихів поїде трамвай, а не тролейбус?

«У ході робіт ми не могли передбачити, що виникнуть такі проблеми з каналізаційним колектором. Обстеживши його визначили, що він не підлягає реанімації. Відповідно, дозволити собі прокладати трамвайну колію, коли колектор у такому стані – то абсолютно безгосподарно», - заявив керівник ЛКП "Львівоблавтодор" Олег Береза, пише ZAXID.NET

З його слів, на цьому етапі завершено всі проектні роботи з будівництва нового колектора, а документи передано у відповідні відділи банку ЄБРР.

Читайте також: 10 фактів про трамвай на Сихів

У банку мають визначити фінансову складову реалізації будівництва цього об’єкта. «Орієнтовно, будівництво колектора має обійтись нам ще у €5 млн, це великі кошти, але ми вже дійшли попередніх домовленостей із керівництвом банку ЄБРР, і маємо надію, що будівництво колектора буде профінансовано», - повідомив керівник Львівавтодору.

Нагадаємо, як інформувало Tvoemisto.tv, трамвайну колію на Сихів прокладуть на вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини. Загалом, буде прокладено 5,2 км колії. Роботи триватимуть у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, після цього – від вул. Угорської до вул. Свенціцького. Рейки використовуватимуть чеського або польського виробництва, плити ж закуплять на українських заводах.

Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 6 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн євро та за кошти з міського бюджету – 6,2 млн євро. Кредит надано на 7 років і повинен бути погашений дванадцятьма рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!