Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3399 0
Найбільш цікаві та несподівані події 6-7 жовтня: від фестивалю сценографії до виставки морських свинок.
Фото: Nazariy Farsh

Фото: Nazariy Farsh

Виставки

Куртуазна та іронічна еротика

Виставка «Еротика куртуазна та іронічна в графіці та живописі» - це роботи художників Ігоря Щурова і Йоханана Петровського-Штерна.

Творчість Ігоря Щурова – шляхетна й «літературна». А Петровський-Штерн поєднує стилістику, образність та художні прийоми російського авангарду, польського політичного плакату та українського народного мистецтва.

Деталі на сторінці події.

Виставка триватиме 28 жовтня

Адреса: Музей європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. ЛНГМ, вул. Василя Стефаника,3

Фото: Валерій Шмаков

NIMB біометрія

Авторська виставка Влодка Кауфмана відбувається у рамках Бієнале довіри.

«…Хоч Кауфман і засуджує поставу художника як «імітатора мистецтва», сам він не в стані уникнути метапозиції: його мистецькою проблемою є як реальність, так і сама гра, яку ми історично назвали мистецтвом. Щоб не імітувати мистецтво – Кауфман імітує природу», йдеться у описі виставки.

Виставка триватиме до 21 жовтня. Деталі на сторінці події.

Адреса: музей Іоана Георгія Пінзеля, пл. Митна, 2

 

Фотовиставка Богдана Тихолоза «Світло на павутинці»

Відомий франкознавець, літературознавець, публіцист та директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз презентує виставку авторських фотографій.

Дві серії світлин, презентовані на виставці (переважно пейзажні та анімалістичні за жанром), оприявнюють різні і водночас взаємодоповняльні візії «павутини буття»: «чорно-білу», лаконічно-монохромну, певною мірою аскетичну, і «повноколірну», сповнену жаги життя і буйного багатоманіття барв. Детальніше – на сторінці події.

Відкриття: субота, 6 жовтня 13.00

Адреса: Дім Франка, вул. Івана Франка, 150. 

Виставка морських свинок

Експертна виставка морських свинок. Під час неї можна буде роздивитись породистих тваринок, дізнатись, як правильно за ними доглядати та навіть придбати собі нового домашнього улюбленця.

Вхід – вільний.

Більше інформації – на сторінці події.

Коли: субота-неділя, 6-7 жовтня

Адреса: велотрек СКА, вул. Клепарівська, 39а.

Фото: Jack Catalano, Unsplash
 

Музика

Вечірка з нагоди відкриття Vedel Space

Vedel Space – це новий музичний простір, що створений музичною школою Vedel School. З нагоди відкриття школа, її викладачі, випускники і друзі влаштовують вечірку-концерт, відкриту для всіх охочих.

У програмі: виступи відомих джазменів Михайла Балога та Марка Токара, спеціальний спільний проект Наталії Рибки-Пархоменко (гурт Kurbasy), Уляни Горбачевської та Миколи Берези (театр Леся Курбаса) та чимало інших музикантів. Детальна програма є на сторінці події.

Вхід вільний. 

Коли: субота, 6 жовтня, 17:00

Адреса: Vedel School, Заводська, 31.

24 Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

На сцені Львівської філармонії зустрінуться польські солісти Йоанна Доманська (фортепіано), Роман Відашек (кларнет), Тадеуш Томашевський (валторна) з Львівським камерним оркестром «Академія» (худ. Керівник — Мирослав Скорик, керівник і концертмейстер — Артур Микитка).

Детальна інформація про програму є на сторінці події.

Коли: неділя, 7 жовтня, 18:00

Адреса: Львівська національна філармонія, вул. Чайковського, 7.

Інші події: фестивалі, вечірки, лекції

Lviv Mini Maker Faire #3

Maker Faire – фестиваль технологій, винахідливості та креативності, свято руху «Мейкерів», який сьогодні проходить у всьому світі. Це мікс науки, IT, ремесел, зустріч технічних ентузіастів будь-якого віку, крафтерів, хоббістів, інженерів, наукових клубів, авторів, художників, студентів.

Подробиці на сторінці заходу.

Субота, 6 жовтня, 11:00

Zavod, вул. Заводська, 31

Вечір-спомин про Олега Лишегу

На зустрічі будуть: Остап Сливинський, Катерина Міхаліцина, Остап Радейко, Валерій Шаленко, Орест Яворський, Володимир Карачинцев, Богдан Горбовий, Данило Ільницький.

Детальніше на сторінці події.

Коли: неділя, 7 жовтня, 14:20.

Адреса: мистецька галерея Гері Боумена, вул. Северина Наливайка, 18

Фестиваль сценографії

Фестиваль сценографії і сценічного костюму збере сценографів і дизайнерів костюму України, Польщі, Австрії, Угорщини та Німеччини. Львівська Галерея сценографії покаже вам магію тих, хто народжує сценічний простір і перетворює задуми режисерів і драматургів на костюми й декорації, світло і навіть медіа-анімацію із 3D-ефектами.

Фокусна тема квадрієнале – «Ідентифікація»: виставки українських, угорських та німецьких сценографів і художників театру та кіно, альтернативні покази дизайнерів і художників театральних костюмів, а також - TEDx-конференція. Українські, польські та австрійські театри підготували для вас кілька вечірніх перформенсів у затишній камерній атмосфері. Усі учасники фестивалю - номінанти й переможці українських і міжнародних театральних конкурсів.

Детальна програма є на сторінці події.

Триває до 7 жовтня


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!