Звільнення усіх обласних воєнкомів та ракетний удар по Івано-Франківщині. Підсумки доби

1904 0
Нині 12 серпня та 535 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 09:52, відбій – о 10:35. Відбулися запуски ракет «Кинджал» з МіГ-31К. Серія вибухів пролунала в Києві. Мер столиці Віталій Кличко розповів, що на територію однієї з дитячих лікарень впали уламки ракети. Також на вулиці Богатирській пошкоджений дах приватного будинку, а на Оболоні виявили уламок в дачному кооперативі.

Як повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, в Івано-Франківській області ракета влучила в цивільний об’єкт, внаслідок чого загинула дитина, є поранені. Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат уточнив, росіяни спрямували ракети Х-47 «Кинджал», аби влучити по військовому аеродрому в Коломиї та молодих пілотах, які поїдуть на навчання до Європи.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 1 удар по району зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс «Стріла» ворога. Також нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Уночі рф завдала чергового удару іранськими БпЛА «Shahed-136/131» по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також:Про найскладніші напрямки фронту, хто такі «шторм z» і що відбувається на Луганщині. З головою Луганської обласної військової адмінстрації (з 2019 по 2023 роки) Сергієм Гайдаєм у програмі «Тема тижня» говоримо про найскладніші напрямки фронту, зокрема, ситуацію на Луганщині, бої на напрямках Сватово, Кремінна, Куп’янськ, також настрої людей на окупованих територіях, ситуацію з озброєнням і російські загони «шторм z».

Акцент дня: Віталій Портников: «Вагнер» у Білорусі не для того, щоби бавитися в пасочки. Героєм шостої розмови із спецпроекту «Що буде перемогою для України» Tvoemisto.tv є журналіст і політичний експерт Віталій Портников. Публікуємо другу частину розмови, у якій зокрема про плани путіна та якою має бути ціна нашої перемоги.

«Ми весь час говоримо про ціну нашої перемоги, а яка ціна його перемоги? Чи готовий він платити високу ціну за Крим, Донбас і частину Херсонської, Запорізької областей? Ні, він може платити її тільки за знищення України. Якщо йому дадуть зрозуміти, що Україну він не знищить, що війна може бути тільки локалізованою, що він не може обстрілювати нашу територію, на якій не тривають бої, посилати сюди ракети і «шахеди», що тут будуть інвестиції, розвиток країни, що люди тут будуть нормально жити, що ця країна вестиме перемовини про вступ до ЄС, він змушений буде зупинитися. Якщо ж він бачитиме, що в нього є шанс захопити чи знищити все, він не зупиниться».

Ключові події:

1. «Звільняємо всіх обласних «воєнкомів», – Зеленський. Відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному рекомендовано призначати на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

«Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри. Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування», – вважає президент.

Читайте також: Ще більше мешканців, чиє майно постраждало внаслідок ракетного удару по Львову, отримають компенсацію. Включили ще трьох людей, загалом постраждалих – 46.

Та: На ремонт зруйнованої росіянами львівської школи виділили 500 тисяч гривень. Пошкоджено частину даху, який в кількох місцях обвалився, а ще пошкоджена сходова клітка, клас і коридор;

2. Затриманим на хабарі виявився адвокат коригувальника ударів по Яворівському полігону. Ярослав Гандзюлевич, за версією правоохоронців, отримав понад 4 тис. доларів за вплив на суд щодо зміни запобіжного заходу одному зі своїх підзахисних.

Читайте також: У Львові на хабарі викрили начальника Держпродспоживслужби Львівщини. Посадовці пропонували працівнику правоохоронного органу надавати 2 000 доларів щомісячно;

3. На східному під’їзді до Львова тимчасово перекриють рух. Схема об’їзду. З 15 серпня розпочнуть капітальний ремонт мостового переходу села Малехів автомобільної дороги загального користування Київ-Чоп.

На цю ж тему: У ще одному районі Львова хочуть відремонтувати дороги за 11,6 млн грн. Франківська РА Львівської міськради оголосила відповідний тендер.

Та: «Львівавтодор» планує взяти 10 млн євро в борг для реконструкції двох вулиць. Йдеться про реконструкцію вул. Гетьмана І. Мазепи та Б. Грінченка у Львові;

4. На Львівщині обрали переможців архітектурного конкурсу на проєкт Майдану Незалежності у Сколе. Переможець отримає грошову винагороду у розмірі 100 тис. гривень. Також його рекомендували реалізувати Сколівській міськраді.

Читайте також: У Львові створять два нові сквери. За такими адресами:

  • вул. С. Караффи-Корбут, 10-12 (орієнтовна площа 0,6 га);
  • вул. Героїв УПА, біля будинку № 76 (орієнтовна площа 0,2326 га);

5. Як львів’янам отримати субсидію та як її нараховують. Цього літа Уряд спростив критерії її отримання для багатодітних, прийомних сімей, сімей, де є особи з інвалідністю.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. Послухати шум водоспадів. На вихідних синоптики обіцяють хорошу погоду. Tvoemisto.tv пропонує освіжитися поблизу водоспадів на Львівщині.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!