Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3096 0
Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 20-21 червня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: концерт пам’яті Андрія Кузьменка, фестиваль давньої музики, культурний форум «ДонКульт».
фото: times.if.ua, www.ukrinform.ua, ukrainetrek.com, afishalviv.net

фото: times.if.ua, www.ukrinform.ua, ukrainetrek.com, afishalviv.net

Концерт пам’яті Кузьми

21 червня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми). На сцену вийдуть поруч із музикантами групи Скрябін, які були надійним тилом Кузьми впродовж багатьох років, також і колеги Андрія – Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, Руслана, Олександр Положинський, гурт «O.Torvald», Фагот (ТНМК), Олександр Пономарьов, Наталія Могилевська, Віктор Павлик, гурти «Скай», «Пающіє Труси», «Антитіла». Всі артисти виконають пісні гурту «Скрябін».

Квитки на Концерт Пам’яті Кузьми можна придбати на сайті kasa.in.ua та у касах міста. Вартість – від 150 грн.  Початок – о 20:00 (вхід – з 18.00). Твоє Місто дізнавалося для вас, як найкомфортніше дістатися цього дня до місця проведення концерту. Вичерпна інформація про рух громадського транспорту – тут.  

 

Світовий день музики

Львів вже втретє долучиться до святкування Світового дня музики. 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом.

Цей день є святом, яке відбувається передовсім просто неба – на вулицях, площах, у скверах, парках. Музиканти в несподіваний спосіб освоюють громадський простір міста і мають шанс знайти і відкрити місця, які не є традиційно концертними майданчиками – вулиці, музеї, шпиталі, громадські заклади тощо.

Свято походить з Франції і відбувається щорічно, починаючи з 1982 року, коли на заклик тодішнього міністра культури до громадян вийти з музикою на відкриті майданчики французьких міст з ентузіазмом відгукнулася величезна кількість французів. Відтоді захід щороку має дедалі більший розголос. Програма цьогорічного Свята музики у Львові (остаточна версія оновлюється на сайті).

 

Саморозвиток

У неділю, 21 червня, у рамках Вуличного університету відбудеться лекція про цінності  від лектора, доцента Кафедри соціології та соціальної роботи Львівської політехніки та аналітика експертної компанії pro.mova Руслана Савчинського. Присутні дізнаються: що таке цінності і чому важливо їх розуміти; хто і як досліджує цінності, як «міряти» цінності; якими є цінності українців і мешканців різних регіонів України; як працюють цінності на практиці тощо. Лекцію проводитимуть у конференц-залі готелю «Жорж» (пл. Міцкевича, 1, 2 поверх). Початок лекції - о 15:00 год.  Обов'язкова реєстрація за посиланням – http://goo.gl/forms/K0xal8giOR

До 30 червня у Львові триватиме культурний форум «Донкульт». Протягом двох тижнів львів’янам та гостям міста представлять 80 подій. Вистави, лекції, дискусії, виставки – у такий спосіб творці «Донкульту» розкажуть про те, чим жив Донбас протягом десятиліть. Детальна інформація про заходи в межах культурного форуму – на facebook-сторінці «ДонКульт».

 

Сімейне дозвілля

21-29 червня у Львові пройде ХІІІ Фестиваль давньої музики. На сьогодні це єдиний в Україні фестиваль, що в такому об’ємі і на такому професійному рівні представляє музику різних європейських країн від середньовіччя до класики – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну. Більше інформації та програму фестивалю шукайте на facebook-сторінці заходу.

У суботу, 20 червня, у Парку культури урізноманітнять кінопокази під відкритим небом, додавши до них ще й аудіо-посиденьки. Напередодні концерту-триб'юту пам’яті Андрія Кузьменка слухатимуть його книгу «Я, Побєда, Берлін». Початок посиденьок о 18:00. Деталі - за посиланням.

20 до 21 червня у Львові проведуть фестиваль для домашніх улюбленців «Свято хвостатих друзів», з метою популяризацію правильного догляду та спілкування з тваринами. Завдання фестивалю передбачають популяризацію: наслідування європейських стандартів щодо прибирання на вулиці за своїми улюбленцями; доброзичливого спілкування з тваринами; правильної опіки і догляду за тваринами; паркінгу для собак  та відвідування громадських місць з домашніми улюбленцями.

У приміщенні Державного природознавчого музею, що на вулиці Театральній, 18, триває інтерактивна виставка «Відчуй себе дослідником», яку організовує одеський «Музей цікавої науки». Головне завдання музею – показати дітям та дорослим все найцікавіше та дивовижне зі світу науки, стимулювати учнів та студентів до отримання знань у повсякденному навчанні. Кількість інтерактивних експонатів: 50. Вартість вхідного квитка: від 50 грн до 100 грн.

20 червня, більше двох сотень лікарів візьме участь у «Забігу здоров'я». Протяжність маршруту – 3 кілометри. До участі запрошуються також і львів'яни. Забіг відбуватиметься в парку «Знесіння» (вул. Довбуша, 15). Гасло забігу: «Здоровий лікар – здорова нація!».

 

Зустрічі, конкурси, обговорення

У суботу, 20 червня, Львові на площі святого Теодора проведуть воркшоп стосовно створення простору європейського рівня для сімейного відпочинку у Парку Культури. Львів’ян запрошують до обговорення та висунення власних ідей. Простір має включати дитячий майданчик та зону відпочинку. Дитячий майданчик кардинально відрізнятиметься від існуючих можливістю як фізичного, так інтелектуального розвитку дітей, існуванням елементів для дітей з особливими потребами. Воркшоп. який відбудеться в рамках Майстерні міста  у суботу, націлений на створення проекту майданчика та території довкола. Для охочих долучитися деталі – за посиланням.

20 червня, стартує Всеукраїнський конкурс коротких відео «Меценат», що присвячений діяльності найбільшого українського мецената митрополита Андрея Шептицького. Протягом трьох місяців – до 20 вересня – кожен може надіслати свої ролики про меценатство, щоб отримати можливість здобути гран-прі конкурсу і отримати п’ять тисяч гривень.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!