Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2375 0
Цими вихідними, 23-24 січня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль молодіжних вертепів, міське свято наливок, екологічна виставка, лекція про творця «Маленького принца», міська школа історії.
фото: religions.unian.net, gazetadopovo.com.br, who-are, facebook.com/events, klubok.org.ua, travellviv.com

фото: religions.unian.net, gazetadopovo.com.br, who-are, facebook.com/events, klubok.org.ua, travellviv.com

Фестиваль молодіжних вертепів

У суботу, 23 січня, у місті Лева відбудеться фестиваль молодіжних вертепів «Свято Коляди 2016». Цього року мешканці культурної столиці зможуть не лише взяти участь у різдвяних забавах та подивитися парад вертепів, а й підтримати бійців АТО.

Цьогоріч організатори свята також пропонують відвідувачам систему благодійного внеску: при вході гості зможуть купити квиток на захід за символічною ціною 10 грн. Після виступів авторських вертепів, глядачі матимуть змогу проголосувати за колектив, який сподобався їм найбільше, вкинувши квиток у скриньку. Таким чином кожен гість підтримає бійців АТО.

Місце проведення заходу: Музей визвольної боротьби України (м. Львів, вул. Лисенка 23а). Початок заходу о 17:00 год.

 

Міське свято наливок

У суботу, 23 січня, о 12:00 годині на території Музею ідей стартує третє загалом і перше міське свято наливок. Уже традиційно основним елементом свята стане конкурс на найкращу наливку, у якій ресторатори змагатимуться за честь і славу, а аматори - ще й за грошові призи. На дегустації для глядачів очікується близько п’яти десятків наливок та настоянок.

Окрім конкурсу, відбудеться дегустація напоїв та ярмарок домашньої їжі, а ще виступ волонтерського вертепу під керівництвом Романа Кривдика, актора та бійця АТО. Волонтери збиратимуть на авто для медичної служби 58 бригади. Вертеп виступатиме о 13:00 годині.

 

Лялькова вистава в «Таємній аптеці»

Інтерактивний музей D.S. Таємна Аптека запрошує на лялькову виставу «Чарівні ліки або Чому кіт не з’їв мишку». Маленьким львів’янам та їхнім батькам обіцяють цікаве та незабутнє видовище.

Коли: У неділю, 24 січня, о 12 годині.
Де: площа Соборна, 1
Вартість квитка – 35 грн з особи.

Квитки можна придбати за телефоном: +38 (067) 370 56 98 (з 9.30 до 20.00), а також в приміщенні аптеки: пл.Соборна,1, та на сайті музею: www.secret.lviv.ua

 

Екологічна виставка «Переосмислення: вчимося у природи»

З 23 січня у Львові діятиме виставка присвячена темі екології «Переосмислення: вчимося у природи». Кожен розділ виставки представляє одну з чотирьох стихій і доповнений прикладами з біоніки. Мета – надихнути на зацікавлення екологією серед відвідувачів, щоб люди й надалі продовжували досліджувати тему екології. Також організатори намагаються закцентувати увагу на тому, що прогрес і захист природи не суперечать один одному, тож люди мають дбайливо ставитись до навколишнього середовища.

Виставка експонується в Держаному природничому музеї, що знаходиться за адресою: вул. Театральна, 18.
Діятиме виставка до 12 лютого.
Ціна квитка: 5 грн – дитячий, 10 грн – дорослий
Час роботи: вт.-пт. (10.00-17.00), сб.-нд. (11.00-18.00), понеділок – вихідний.

 

Лекція про творця «Маленького принца»

У Бібліотеці на Мулярській відбудеться лекція, присвячена Антуану де Сент-Екзюпері. Львів’ян запрошують долучатись. Вхід – безкоштовний. «Я родом з мого дитинства», – писав Екзюпері і залишився вірним цим словам протягом всього свого життя. Будучи людиною дії, б’ючись за своє життя перед обличчям природи, неба, землі, пройшовши всі жахіття війни, Антуан зберігає у своєму серці Маленького принца, що здатний дивуватися життю, бути вірним другом і не боятися смерті.

Організатори лекції обіцяю розповісти правдиву історію життя, яка із легкістю може стати основою сюжету неймовірного твору. «Письменник Антуан де Сент-Екзюпері – вражаючий приклад єдності творчості і власного життя. Упродовж усього життя він писав один-єдиний твір. Твір цей – його життя. Думка його мчить на крилах літака – літака, котрий – «не мета, а знаряддя». Літак піднімає його в небо, а без неба Сент-Ексу ніяк не обійтись».

Дата: 24 січня, 16:00.
Адреса: Мулярська, 2а, 3 пов.
Телефон для довідок: 067-585-18-57, 093-713-23-00.

 

Відкрита Школа історії

23-24 та 30-31 січня у Львові організують сесію проекту «Відкрита школа історії», що пройде в приміщенні Інституту народознавства НАН України, що проспекті Свободи, 15, та Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що на вулиці Степана Бандери, 1.

Цими вихідними проводитимуться «Польські дні» проекту, де буде розглянуто проблематику українсько-польських стосунків, спільного історичного досвіду та порівняння вирішення соціальної та політичної пострадянської проблематики в Україні та Польщі.

14:00 - 15:20 – «Жіноча історія: особливості, засади, потенціал», Оксана Кісь.
15:30 - 16:50 – «Концепція Європейського Союзу та польська історична пам'ять», Гжегож Піонтковський.
17:00 - 18:20 – «Краків-Львів зв'язки вчених в кінці дев'ятнадцятого століття-середини двадцятого століття», Пшемислав Марцін Жуковскі.

 

Арт-проект «Ті, що малюють серцем»

До 28 січня у «Дзизі» (вул. Вірменська, 35) триває арт проект «Ті, що малюють серцем». На виставці представлено понад 30 живописних полотен, різних за жанром та манерою виконання. Центральне панно проекту становить інсталяція емоційно-настроєвих станів, що складається з картин, виконаних під час арт-терапевтичних занять в центрі «Джерело». Учасники виставки — це молодь з особливими потребами віком від 18 до 35 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!