Куди піти у Львові у День захисника України

2740 0
Сьогодні, 14 жовтня, в Україні вперше, окрім свята Покрови Пресвятої Богородиці, відзначають День захисника України. Пропонуємо події та заходи, які ще можна відвідати сьогодні, щоби вшанувати українських військових.
фото: newvv.net, slavrada.gov.ua, glavnoe.ua

фото: newvv.net, slavrada.gov.ua, glavnoe.ua

Що? Показ документального фільму «Рейд. Сила нескорених».

Де? У Кінопалаці «Коперник».

Коли? Початок о 16:00 годині.

Це стрічка про безпрецедентний рейд українських десантників в тилу ворога під час наступу російської регулярної армії на Донбасі. Фільм створений за підтримки Міністерства оборони України та Генштабу Збройних сил України.

Показ у Львові відбудеться в Кінопалаці «Коперник» (вул. Коперника,9) о 16:00 год. Бажаючих переглянути фільм просять звертатися до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської облдержадміністрації за безкоштовними квитками.

Що? Документальна драма «Кордон».

Де? На камерній сцені Львівського драматичного театру ім. Лесі України.

Коли? Початок о 18:00 годині.

Читайте також: Сьогодні - День захисника України. Як Львів зустрічав Героїв. Фото

Як зазначають організатори, у виставі використані нередаговані інтерв’ю людей, що у різні часи і на різних територіях стояли на кордоні: державному, військовому, культурному, фізичному, моральному, емоційному. Вистава побудована на історії, яка розвивається у різний час: діти і війна, упівці та атовці, Майдан і сила Божа, переселенці з-за лінії Керзона і теперішні переселенці зі Східної України, Освенцим і полон у сепаратистів тощо.

Перед вербатімом виступлять військовий журналіст Тарас Грень та колишня політув'язнена Катерина Пелехата. На захід запрошені вояки УПА, бійці АТО, вимушено переміщені особи та ін. Вхід вільний для усіх охочих.

Що? Імпровізована повстанська ватра.

Де? На вул. Чайковського, 17.

Коли? Початок о 17.00 годині.

Із нагоди 73-ої річниці створення УПА та святкування Дня захисника України Організація української молоді «Спадщина» влаштовує пам’ятний вечір, присвячений героям. Дійство відбудеться у форматі імпровізованої повстанської ватри, щоб максимально відчути дух боротьби та героїзм захисників за честь та волю Батьківщини.

«Пісня - це те, що супроводжувало бої і піднімало дух, те, що творилося в окопах і ставало народним - і саме у піснях зберігається пам'ять про наших героїв! Власне тому ми й обрали такий спосіб вшанування  – через пісню, яка ставала образом думок та почуттів її творців. До того ж для українців це є невід’ємною частиною життя. Тож ми сподіваємося, що вечір стане приємною зустріччю, яка несе в собі важливу ціль», – коментують організатори ватри.

За детальною інформацією слід телефонувати за номером 093-48-57-610 – Владислава.

Читайте також: Президент привітав захисників України патріотичним відео

Що? Вечір незламного духу «Львів – місто героїв».

Де? Біля меморіалу Невідомому Вояку УПА на Марсовому полі.

Коли?  Початок о 19:00 годині.

Вечір незламного духу відбудеться з виконанням повстанських пісень, цікавих історичних розповідей та ватри з нагоди свята Покрови, Дня захисника України та Дня створення УПА.

 «З давніх часів суспільство шанувало героїв, часто наділяючи їх надприродними рисами та неймовірними подвигами. Сьогодні ми усвідомлюємо, що справжні герої – це таки звичайні люди, тільки наділені особливим почуттям відповідальності та витонченим відчуттям природної любові до своєї землі та свого народу. Українські Герої – не міфічні чи містичні сутності, це – реальні особистості нашого сьогодення, що у вихорах воєн ХХ ст. гартували дух нащадків і разом з ними завжди стоятимуть незримо на захисті незалежності та національної самобутності України. Будуючи майбутнє нашої держави, пам’ятаймо про тих, хто вистояв на лінії фронту. Запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста разом відзначити свято наших захисників», – зазначив Євген Бойко, керівник управління внутрішньої політики.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!