У Києві планують перейменувати майже 300 об’єктів

1315 0
Хочуть перейменувати об'єкти, назви яких пов’язані з росією та білоруссю.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменувань об’єктів, назви яких пов’язані з росією та білоруссю. Про це повідомляє заступник міського голови, секретар міськради Володимир Бондаренко. 

«Збираємо пропозиції стосовно перейменувань. Роботи у нас багато: 279 об’єктів. Правила прості: збираємо пропозиції, потім рейтингове голосування. Немає пропозицій – немає перейменування. Може бути переосмислення назв», – пише він. 

Серед вулиць, яким у міськраді пропонують дати нову назву, зокрема, Астраханська, Байкальська, Пітерська, Смоленська, Уральська тощо. Додамо, що збір пропозицій триватиме з 15 квітня до 1 травня 2022 року. Ідеї приймають на електронну пошту [email protected]

Повний перелік об’єктів для перейменування та зразок оформлення інформаційних довідок щодо запропонованих назв доступні за посиланням

Читайте також: Від початку війни у Києві народилося 1,5 тисячі дітей 

Нагадаємо, що у Києві цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів, встановлену в 1982 році «на ознаменування возз'єднання України з росією». Це скульптура на схилах Дніпра в Хрещатому парку.

Крім того, на засіданні 15 квітня Київська міська рада перейменувала три залізничні станції та одну бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором. Також нову назву отримав колишній сквер споріднених міст на честь дружби Києва та Москви. Тепер це сквер Героїв Маріуполя.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!