Львів на дотик. Відкрили макет собору св. Юра для незрячих

2715 0
Розмір всіх деталей відображений у пропорціях 1:120.
фото: IA ZIK

фото: IA ZIK

Сьогодні, 23 листопада, у Львові біля собору святого Юра встановили бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі для потреб незрячих, передає IA ZIK.

Читайте також: Незрячість - не вирок. Я пишу коди на рівні з усіма програмістами

Завдяки зусиллям незрячої активістки, виконавчого директора Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксани Потимко у Львові розпочали реалізовувати проект «Львів на долонях». Саме вона автор та натхненник цієї ідеї. Завдяки їй, вже від грудня минулого року незрячі мають можливість «побачити» на дотик львівську Ратушу. Сам же макет собору святого Юра – це точна копія сакральної споруди передана у пропорціях 1:120.

Нагадаємо, торік виготовили і встановили макет будівлі Ратуші. Проект передбачав бронзову модель, інформаційну таблицю з написом шрифтом Брайля, тумбу-підставку з каменю. Висота Ратуші сягає 50 см, загальна висота встановленої перед входом до міської ради споруди – 130 см. Вона є максимально точною до реальної споруди, оскільки Ратушу спеціально вимірювали і фотографували з усіх боків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!