Львівське видавництво видасть книгу про інклюзію та еко-відповідальність

1609 0
Авторка книги мала на меті привернути увагу до проблем дітей із вадами зору.
Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

Львівське «Видавництво Старого Лева» виходить книга української дитячої письменниці Оксани Лущевської «Опікуни для жирафа», яка поєднує тему еко-відповідальності та інклюзивності. Про це інформує Буквоїд

«У моєму тексті родина починає опікуватися жирафом. Діти часто сприймають зоопарки як розвагу. Важливо, на мою думку, пізнавати більше. Можливо, ці діти будуть потому створювати центри опікунства, рятувати тварин, ставати ветеринарами, дослідникам. Врешті просто допомагати бездомним тваринам із вулиць», — розповіла письменниця.

Читайте також: Російське видавництво видало книжки львівської письменниці

За сюжетом головною героїнею книги є дівчинка Оля, яка носить оклюдери — тканинну пов’язку на окулярах. Таким чином авторка має на меті привернути увагу до дітей, що мають вади зору та носять оклюдери.

Ілюстрації до нової дитячої книги на соціальну тему створила київська ілюстраторка Євгеня Гайдамака, яка створювала візуальну частину ще однієї дитячої книги, яку раніше видавали у «ВСЛ» «Корова спекла коровай».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!