Видавництво Старого Лева припиняє співпрацю з автором, який видавав себе за працівника NASA

2036 0
Письменник дебютував у видавництві із книгами, де описує будні компанії NASA.
Фото: Видавництво Старого Лева

Фото: Видавництво Старого Лева

«Видавництво Старого Лева» прийняло рішення припинити співпрацю із письменником Доржем Бату (Андрій Васильєв), якого нещодавно звинуватили у фальсифікації своєї посади в NASA. Автор дебютував у видавництві у 2018 року із книгою, в якій описує будні працівників компанії NASA.

Джерело: Видавництво Старого Лева

«Ми не є слідчими органами, щоб із впевненістю стверджувати, де саме Дорж працював чи працює, а де ні. Але введення нас в оману та відсутність прямих відповідей суперечить нашим цінностям та руйнує основи довіри, на яких ґрунтується наша робота. Це унеможливлює нашу подальшу співпрацю з Доржем Бату», – пояснили у видавництві.

Вони також додали, що не мали причин сумніватися у достовірності біографії та посади письменника, адже знали про його досвід робити у провідних медіа країни та чималий бекґраунд інтерв’ю з ним як представником NASA. Після прохання ВСЛ підтвердити місце роботи Доржа Бату, він відповів, що на момент написання книги «Франческа. Повелителька територій» працював у компанії – приватного контрактора NASA. У видавництві підкреслюють, що книги Доржа Бату більше не додруковуватимуться. Щодо книг, які вже є в наявності, то їх промаркують як такі, в яких «Інформація про автора не є достовірною».

Читайте також: «Видавництво Старого Лева» перевидасть книгу вбитого окупантами письменника

«Для нас неймовірно прикра і болісна ця ситуація, адже мова йде про пʼять років співпраці та видання пʼяти книжок. Ми аналізуємо і робимо висновки, як саме убезпечити себе та наших читачів від подібних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що письменника звинувачують у вигаданій біографії. Відповідний пост 7 грудня опублікував на своїй сторінці у Facebook журналіст і блогер  Віктор Трегубов. За його словами, автор «Франчески» та інших книг вигадав свою біографію і заробляє гроші на брехні. Він зазначив, що після публікації Доржем Бату історії, попросив у письменника фото полковника. Отриманий знімок він «пробив» через Google і з’ясував, що його зробили у 2013-му році під час візиту Flying Yankees до Австралії. Сам Дорж Бату підкреслив, що публікує лише свою особисту думку чи позицію, що ґрунтується на відкритих джерелах.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!