Львівські школи та дитячі садочки оприлюднили фінансові звіти

2268 0
Протягом минулого тижня в управлінні освіти моніторили стан надходження звітів від навчальних закладів.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Згідно з новим Законом України  «Про освіту» до 1-го грудня львівські школи мали оприлюднити звіти про надходження і використання коштів та розмістити їх на сайті школи або сайті управління освіти.

Читайте також: Бюджетні гроші – приватним школам. Як Львів експериментує з освітою дітей.

«Після 1-го грудня ми проводили моніторинг, як освітні заклади виконали норми законодавства про освіту та подали звітність. Йдеться про дані щодо статуту школи, а також використання бюджету школи та надходження благодійних внесків», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

За її словами, фінансову звітність подають не лише школи, а й дошкільні та позашкільні навчальні заклади. Оскільки не у всіх є власний сайт, звіти можна було розміщувати на сайті управління освіти.

Читайте також: 70% львівських учителів готові працювати в інклюзивних класах, але не знають як

Як повідомили Tvoemisto.tv в управлінні освіти, станом на сьогодні звіти подали всі навчальні заклади – і школи, і дитячі садочки, проте не всі з них є у форматі pdf, як це вимагалося: «Зараз у нас є люди, які працюють над перетворенням документів у відповідний формат. Таких небагато, але це ще створює додаткові труднощі. Дехто опублікував звіти на своїх сайтах, а ті, хто сайтів не має, – надіслали нам. Ми будемо старатися опублікувани на сайті управління всі звіти, щоб їх можна було знайти в одному місці. Але на це потрібно час, адже у Львові є більше 200 навчальних закладів».

Міністр освіти Лілія Гриневич каже, що такі нововведення мають показати батькам школярів прозору картину, куди йдуть їхні гроші, а міністерству – визначити, скільки реально коштів вкладає українське суспільство в шкільну освіту і яку частку складає тіньовий бюджет.

На керівників навчальних закладів, які невчасно або взагалі не подали фінансовий звіт, очікує догана.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!