Розмова з донькою і племінником Шухевича та скільки заробляють один з керівників поліції Львівщини і його дружина. Підсумки доби

826 0
Нині 4 січня та 680 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Скільки заробляють заступник керівника львівської поліції та його дружина-суддя. Надія Ільчишин – суддя Восьмого апеляційного суду, а її чоловік – заступник керівника Головного управління поліції у Львівській області Володимир Ільчишин. Згідно з його декларацією, доходи подружжя за 2022 рік сягнули за 3,6 млн, не враховуючи вже існуючих активів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 58 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 13 районах зосередження противника. Уражено 3 засоби протиповітряної оборони, 3 артилерійських засоби, станцію радіоелектронної боротьби та 2 ворожих пункти управління.

Читайте також: Потрібно переносити війну на територію росії. Україна все частіше вражає військові цілі: порти, кораблі та літаки рф. Це дозволяє зменшити ймовірність наступних обстрілів з боку росії. Військовий експерт Петро Черник пояснив, чому Україні важливо завдавати ударів по аеродромах рф та вести масштабну рейкову війну на території окупантів.

Та: Україна повернула 230 захисників з полону. Серед воїнів є захисники Маріуполя.

А також: На блокпостах Київської області шукатимуть «ухилянтів». Водночас у поліції кажуть, що не займатимуться на блокпостах цілеспрямованою перевіркою громадян для подальшої мобілізації.

Тема дня: «Вони досі бояться Шухевича». Розмова з донькою та племінником командувача УПА. У перший день 2024 року внаслідок нічної атаки дронами на Білогорщі у Львові був повністю зруйнований музей Романа Шухевича. Постать генерал-хорунжого УПА досі не дає спокою росії. Що б на це сказав сам командир; яким його пам’ятає донька; чому вона досить довго вважала себе радянською людиною, і як дізналась, ким був її батько? Як, попри переслідування, родина Шухевичів врятувала єврейську дівчинку; чому навіть за незалежності Україна не віддає належної шани нашим героям, Tvoemisto.tv розповіла пані Марія Трильовська-Шухевич, донька командарма Української повстанської армії, та Філіп Шухевич, який народився в Бельгії, але останні 30 років живе в Україні.

Ключові події:

1. Ракетна атака 29 грудня: кількість жертв у Києві зросла до 30. Ще 29 отримали поранення.

Також завершилися пошуково-рятувальні роботи, вони тривали шість днів.

На цю ж тему: Внаслідок російської ракетної атаки на Київ 2 січня постраждали 54 людини, а двоє – загинули. У більшості поранених – мінно-вибухові травми.

Окрім того, в Києві ліквідували пожежу на складах, яка виникла тоді.

2. Біля Львова прибрали територію на місці ракетного удару. Будівля університету потребує ремонту. В навчальних корпусах аграрного університету знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття.

На цю ж тему: Коли відновлять очне навчання у львівській школі, яка найбільше постраждала від російської атаки. «Частину приміщень ліцею ми відновимо до середини січня і діти будуть тут навчатися. Оскільки інша половина навчального закладу є більш пошкодженою, і тут неможливо оперативно все полагодити, якийсь час діти ліцею «Оріяна» будуть навчатися в дві зміни у відремонтованих приміщеннях», – зазначив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

3. «95 квартал» висміяв окупований Скадовськ. В соцмережах обурюються, а мер міста записав відео. На думку авторів пародії, це повинно було виглядати смішно, а, можливо, й повчально.

Читайте також: «1+1» обіцяє видалити ролик, у якому висміяли українську мову переселенки зі Скадовська. Повний випуск «Новорічного кварталу» перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номеру.

4. У Львові провели рекордну кількість трансплантацій за рік. Пересадили 128 донорських органів: 12 сердець, 95 нирок, 17 печінок, 2 легень та вперше в Україні – один комплекс підшлункова залоза та нирки. Також медики провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Читайте також: УКУ відкриє медичну клініку у Львові. Тут фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу пацієнтам, а також заклад стане базою для підготовки майбутніх працівників медичної галузі.

5. Дві львівські компанії стали найбільшими українськими ресторанними мережами. Згідно з дослідженням, «Львівські круасани» наразі мають 153 ресторани по всій країні (120 за франшизою), а «!Fest» – 105 ресторанів. Одразу за цими львівськими мережами розташувався «McDonalds» із 101 рестораном на території України.

Читайте також: Рейс Варшава – Львів не курсуватиме через технічні роботи. З Варшави поїзд не відправлятиметься 22 і 23 січня, а з України відповідно – 23 і 24 січня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!