Вибух в будинку у Львові міг статися не через газ та військові зробили запит на 500 тис. мобілізованих. Підсумки доби

48080 0
Нині 26 грудня та 671 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 10:33, відбій – о 12:38. Фіксувався зліт одразу кількох МіГ-31К.

Акцент дня: У «Газмережі» заперечили, що причиною вибуху в будинку у Львові став витік газу. Наразі триває пошуково-рятувальна операція.

На цю ж тему: Львів’ян закликають допомогти родині, що постраждала від вибуху в будинку. Як долучитися. Загинуло троє людей, ще четверо постраждали.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 98 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження противника. Уражено 2 склади боєприпасів та 3 ворожих зенітно-ракетних комплекси.

Російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 19 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами протиповітряної оборони 13 ударних БпЛА знищено.

Читайте також: Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових. Кабмін повинен 25 грудня подати у Раду відповідний законопроєкт.

На цю ж тему:

Та: Латвія передала Україні понад 250 автівок, які конфіскували у нетверезих водіїв. Загальна вартість понад 900 тис. євро.

А також: У Львові затримали хірурга ВЛК, який підписував фіктивні довідки для ухилянтів. Його спільники готували завідомо неправдиві документи про непридатність призовників до військової служби.

Ключові події:

1. Більшість українців, які мали право голосу у 1991 році, зараз проголосували б за Чорновола. Опитування. Зокрема, серед респондентів, які справді в 1991 році мали право голосу (зараз це люди у віці 50 років і старші), 81% проголосували б за Чорновола і 10% – Кравчука. Така тенденція спостерігається у всіх регіонах.

Читайте також: В центрі Києва демонтували більшовицький пам’ятник. Йдеться про монумент учасникам антиукраїнського Січневого повстання 1918 року.

Та: Україна отримала міжнародну допомогу на фінансування пенсій та зарплат. Йдеться про позику Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів;

2. Папа Римський попросив миру для України у різдвяному посланні. «З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові».

Читайте також: На Львівщині найменше церков московського патріархату в Україні. У Львівській та Івано-Франківській областях залишилося по 18 церков УПЦ МП. Там їх найменше в Україні, у той час як на Донеччині досі діють 683 таких установ;

3. Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі. Водночас «Укренерго» закликає українців до енергоощадливості, адже споживання сезонно тримається на високому рівні.

Читайте також: На Київщині відкриють ще два відновлених мости. Вони на ділянках Перемога – Баришівка та Корніївка – Недра – Згурівка – Березань.

На цю ж тему: Міст через річку на трасі Тернопіль – Львів – Рава-Руська відкрили для проїзду після ремонту. Ще у червні на ремонт переправи спрямували субвенцію з бюджету, а саме залишок коштів, які минулоріч виділив Європейський інвестиційний банк;

4. З наступного року при школах Львова створять піклувальні ради. Проєкт планують реалізувати у гімназії «Престиж», ліцеї «Львівський», «Оріяна», ліцеї №52 та в школах №29, №3, №33, № 49, №100, №92, № 36, № 29.

На цю ж тему: З наступного року в українських вишах з’являться обов’язкові військові кафедри. Базова військова підготовка буде обов’язковою для всіх юнаків, дівчата проходитимуть «воєнку» за бажанням;

5. Бійці львівської бригади показали, як святкують Різдво на передовій. «У радісне свято Різдва Христового за столом мають бути усі побратими, усі хто був і усі хто є. І якщо хтось із них в цей вечір на позиціях, в бліндажі, на варті нашого спокою, ми не залишимо їх без куті, без пампуха, без свята».

Читайте також: У Львові на Різдво організували святкові обіди для 250 безпритульних та потребуючих. Запрошені також отримали подарунки, разом поколядували та подивилися вертеп.

Погода: У Львові прогнозують сильні пориви вітру. Вітер західного напрямку 9 – 14 м/с, пориви 15 – 20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий. Температура повітря удень 8 – 13 ° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!