Львів’яни масово травмуються через ожеледицю та розвідка прогнозує, що найважча зима попереду. Підсумки доби

1106 0
Нині 8 грудня та 653 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:41, відбій – о 13:48. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 89 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 5 ударів по районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по ворожій станції радіоелектронної боротьби.

У ніч на 8 грудня окупанти атакували Україну сімома ударними БпЛА «Shahed-136/131» та шістьома зенітними керованими ракетами С-300. Напрямок удару «Шахедів» – Дніпропетровщина, зенітних керованих ракет – Харківщина. Силами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО, знищено 5 ударних БпЛА противника.

Читайте також: Ракетні атаки РФ. Розвідка прогнозує, що найважча частина зими попереду. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов констатував, що росія ще не відновила ракетний запас часів Сергія Суровікіна, який фактично знищив його. Але при цьому у рф в запасі залишається «необмежена кількість» ракет для систем С-300 та іншого радянського озброєння.

Та: Під Києвом будують інноваційний ветеранський центр. Фахівці закладу надаватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу.

Акцент дня: «Йшов на роботу і впав». Львів’яни масово травмуються через ожеледицю. Зима принесла львів’янам не лише сніг, але й численні переломи та забої. З початком рясних снігопадів і морозів у місті почастішали випадки вуличного травматизму. Зокрема, через те, що не всі вулиці належно посипані сумішами. Tvoemisto.tv відвідало лікарню св. Луки, поспілкувалося з пацієнтами та лікарями про те, чому травмуються люди та як можна цьому зарадити.

На цю ж тему: За тиждень на Львівщині через переохолодження госпіталізували 12 людей. 11 із них госпіталізували.

Ключові події:

1. В Україні відкриють до публічного доступу реєстр декларацій. Електронні декларації військових та членів їх сімей будуть засекречені.

Читайте також: ВАКС взяв під варту підозрюваного в корупції суддю Київського апеляційного суду. Запобіжний захід – тримання під вартою на два місяці із заставою 2,5 мільйони гривень;

2. Польські та українські роботодавці зустрінуться для врегулювання ситуації на кордоні. Планують напрацювати відповідні рішення.

На цю ж тему: Укрзалізниця відправила першу партію вантажівок через кордон з Польщею. Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами.

Читайте також: США виділить понад 220 млн доларів на будівництво євроколії від Львова до кордону з Польщею. USAID надасть «Укрзалізниці» технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС;

3. Львівська облрада профінансує свій телеканал на 37 млн грн. Минулоріч на його функціонування виділили майже 40 млн грн.

Читайте також: В українських навчальних закладах планують запровадити нові безпекові заходи. Серед них металодетектори, охорона поліцією та тривожна сигналізація.

Та: Профільні ліцеї облаштують у центрі Львова. Як зміниться формат шкіл. Вже наступного року відбудуться перші зміни, аби навчальні заклади, які захочуть отримати статус гімназії чи ліцею, не набирали дітей до перших класів;

4. Будівельники продовжують копати котлован впритул до «Будинку з комахами». На місце прибула поліція та опитала будівельників.

Читайте також: У Києві відреставрували колону Магдебурзького права. Монумент є символом Києва, як великої Європейської держави.

На цю ж тему: Місто хоче знести незаконний недобуд біля Скверу Гідності. Власником цієї двоповерхової забудови є ФОП Володимир Кульчицький, який на інспекцію із представниками не з’явився;

5. 45% українців відзначатимуть Різдво 25 грудня – опитування. 17% українців планують відзначати Різдво 7 січня. Ще 32% планують святкувати двічі.

Читайте також: Зі Львова на лижі. Чи розпочали гірські курорти сезон і які ціни на підйомники. 

Tvoemisto.tv розповідає, як працюють курорти, чи розпочали сезон та скільки коштує покататися на лижах чи сноуборді у 2023-2024 році.

На цю ж тему: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації та ціни.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!