Львівський медуніверситет отримає понад 2 млн гривень на наукові розробки

1825 0
На фінансування досліджень і розробок з держбюджету на 2020 рік виділять 2,2 млн гривень.
фото: vnz.univ.kiev.ua

фото: vnz.univ.kiev.ua

Міністерство охорони здоров’я провело конкурсний відбір наукових досліджень та розробок на 2020 рік серед закладів та установ, що в галузі управління міністерства і визначило переможців. Їх фінансуватимуть за кошти держбюджету. Про це повідомляють на сайті закладу вищої освіти.

Читайте також: Звідки їдуть іноземні студенти до Львова. Інфографіка

Серед переможців конкурсного відбору є чотири роботи науковців Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. На фінансування цих досліджень і розробок з держбюджету на 2020 рік виділять 2,2 млн гривень. Переможцями конкурсу стали роботи:

  • Підвищення ефективності ранньої діагностики та скринінгу раку передміхурової залози за допомогою визначення комплексу довгих некодуючих РНК (PCA3, DLX1, HOXC6, TMPRSS2:ERG, KLK3) та променевих маркерів. На цю наукову роботу передбачено 316 тис. грн.
  • Використання позаклітинних нейтрофільних пасток для модулювання запальних процесів – 657 тис. грн
  • Розробка стратегії диференційної діагностики природновогнищевих зоонозів та способу їх екстреної неспецифічної профілактики – 1059 тис. грн.
  • Скринінг вторинних метаболітів стрептоміцетів, активних щодо полірезистентних збудників нозокомінальних інфекцій – 160 тис. грн.
     


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!