Львівський університет визнали «найцитованішим» українським вишом

2821 1
Львівський національний університет імені Івана Франка виявився найтоповішим з-поміж вітчнизняних вишів у незалежному рейтингу Вікіпедії, визначеному за математичним алгоритмом.
фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

Львівський університет посів у рейтингу сто двадцять восьме місце. Алгоритм визначення незалежної впливовості університетів на уми людей полягає в тому, щоб подивитися, як вони згадуються на «Вікіпедії» всіма мовами. Алгоритм цитування на «Вікіпедії» використовує той самий принцип, за яким «Ґуґл» сортує сторінки – взаємопов'язаність, цитованість, що зрештою свідчить про важливість тексту для користувачів.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка

Цей алгоритм не до кінця об'єктивний, але він принаймні математичний – і виключає упередження тих, хто складає рейтинги. Важливим також є те, що англійська мова стала мовою науки – отже, англомовні країни отримують перевагу в усьому світі. Алгоритм було застосовано до матеріалів «Вікіпедії», написаних найбільш вживаними 24-ма мовами. Це понад 68% усієї «Вікіпедії».

Серед двадцяти найвпливовіших університетів світу перші два британські, а з-поміж решти домінують американські.

За матеріалами Варіанти, Тексти


Читайте також:
14 Січня, 2016 15:41
Віра Мало б бути «вишем», а не «вишом», нє?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!