Львівський виш створює спеціальну стипендію для кримських татар

2040 0
Український католицький університет створить спеціальну стипендію для підтримки кримськотатарських студентів.
Фото: vnz.univ.kiev.ua

Фото: vnz.univ.kiev.ua

Як інформують в УКУ, на VII благодійний вечір університету в Києві, який відбудеться 6 грудня, кримськотатарські митці пожертвували свої твори мистецтва. На виручені кошти університет створить окрему стипендію для талановитої молоді серед кримськотатарського народу.

Ініціаторами виступили кримськотатарські митці: Рустем Скібін, Ельміра Сеїт Аметова, Мамут Чургу, Ельдар Гусенов та інші, які подарували УКУ свої мистецькі вироби з кераміки, художньої вишивки та різноманітні аксесуари.

«Ми розуміємо, що кримські татари перебувають у дуже скрутному становищі. Ми віримо, що вони є інтегральною частиною сучасної української політичної нації, мають українську ідентичність, – прокоментував ідею створити спеціальну стипендію для кримських татар перший проректор УКУ Тарас Добко. – Ідентичність – це не абстрактне поняття, вона реалізується через спілкування між людьми, через бажання перебувати в колі людей».

Проректор наголосив, що цією нагодою скористаються не тільки кримські татари, але і інші студенти, які через спілкування з однолітками зможуть пізнати цей народ.

Кримський татарин, засновник Крим-SOS Алім Алієв наголошує, що УКУ – єдиний навчальний заклад з нульовою корупцією. «Тут професійний викладацький склад, який дає хорошу та конкурентоздатну освіту, таку потрібну у наш складний час», – сказав громадський активіст.

Нагадаємо, що Український католицький університет має великий досвід рекрутингу студентів з цілої України. Наприклад, на магістерській програмі з журналістики вчиться понад 50% студентів з поза меж Галичини, окрім цього в університет на різноманітні соціальні акції та короткотермінові програми приїжджають сотні студентів з цілої України.

Читайте також: Львів’янам розкажуть, як безкоштовно навчатись в Європі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!