Львів'ян запрошують на вечір пам'яті Грицька Чубая

1772 0
У вівторок, 24 травня, львів'ян запрошують на вечір пам'яті українського поета Грицька Чубая «Говорити, мовчати і говорити знову».

"У культурі кожної країни є постаті, яких можна назвати “літературними грандами”. Вони мають величезний творчий доробок, їх книги видаються мільйонними тиражами, а імена стають брендами. Та є інші. Автори, на чиїх книжках ніколи не ставиться штамп “бестселер”, бо це – світ для обраних, у якому існують свої правила та закони, але саме в його глибинах можна віднайти найвищий сенс. Одним із таких елітарних письменників- пророків був Грицько Чубай, який за свій недовгий вік спромігся не тільки створити унікальний творчий доробок, але й залишити після себе чіткий слід світлої особистості, промінь від якої, як від згаслої зірки, ще довго буде світити поціновувачам крізь час і простір", - повідомляють організатори заходу. 

 

Читайте також: ФІЛЬМ ПРО ГРИЦЬКА ЧУБАЯ ВІДТЕПЕР МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ОН-ЛАЙН

Львів'ян запрошують на вечір пам’яті Грицька Чубая "Говорити, мовчати і говорити знову" за участі черкаської музикантки Тетяни Кикоть, яка декламуватиме вірші поета під написані нею композиції для фортепіано. 

Відбудеться захід у віторок, 24 травня, у залі з роялем арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, другий поверх «Дзиґи») 
 
Початок — о 18:00 год. Вхід — вільний.
 
Довідка. Григорій Чубай (1949-1982) –  видатний український поет, один із чільних представників львівського андеґраунду  70-х років. Організував та видавав «Скриню» - один із перших самвидавівських журналів України, де друкував твори друзів та свої власні. Поет помер 16 травня 1982 року. Він є автором посмертно виданих поетичних книг «Говорити, мовчати і говорити знову» (1990), «Плач Єремії» (1999) та «П'ятикнижжя» (2013).
 
Опублікувала Мар'яна Федина

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!