Медичні послуги в Україні можна буде отримати без декларації з лікарем

4170 0
Українці отримуватимуть медичну допомогу у будь-якому закладі охорони здоров’я незалежно від того, чи підписали вони декларацію з лікарем.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

З 1 липня українці зможуть отримувати медичні послуги і без підписання декларації з лікарем. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я на сторінці у Facebook.

«Від імені деяких закладів охорони здоров'я розповсюджують неправдиву інформацію, що з 1 липня цього року люди, які не підписали декларацію з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, будуть отримувати лише невідкладну допомогу. Цей факт не відповідає дійсності. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України. Подібні маніпулятивні твердження суперечать головним принципам трансформації охорони здоров'я», – йдеться у повідомленні.

До кінця 2018 року медичні заклади, що уклали угоди з Національною службою здоров’я, отримуватимуть кошти за двома механізмами. За пацієнтів, які підписали декларації заклади отримуватимуть 370 грн на одного паціента. Додатково ці заклади отримуватимуть по 240 грн за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

Зазначимо, раніше прес-служба ЛМР повідомляла, що процес підписання декларацій триватиме, поки усі львів’яни не знайдуть свого лікаря і не підпишуть з ним декларацію. Станом на травень у Львові декларацію із лікарем підписало більше 100 тис. містян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!