Україна

Міністерство охорони здоров’я спростувало інформацію щодо спалаху гепатиту А в Україні

676 0
Наразі спалах захворювання зареєстровано лише на Вінниччині.
Фото умовне/МедЛаб

Фото умовне/МедЛаб

Міністерство охорони здоров’я України спростувало інформацію щодо спалаху гепатиту А в усій країні. Наразі такий зафіксовано лише на Вінниччині, там тривають посилені протиепідемічні заходи. Про це повідомила пресслужба відомства. 

«Інтернет-мережею шириться інформація щодо запровадження карантину через спалах гепатиту А. Це фейк та частина ворожої ІПСО. В разі виявлення спалахів захворювання МОЗ повідомить про це на офіційному сайті відомства та сторінках у соціальних мережах», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Чим зараз хворіють на Львівщині. Пояснення лікаря

У МОЗ зазначили, що за весь 2022 рік зафіксували 281 випадок гепатиту А, у той час як за 9 місяців 2023 – 314

Також у міністерстві додають, що найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано вимиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип’є заражену воду або з’їсть продукти, які готував хворий. 

Нагадаємо, що у Львівській області ситуація наразі контрольована, однак від початку року в області захворювання діагностували у 19 осіб, серед яких було 5 дітей.

Володимир Федорович  

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!