Мешканці Дрогобича пропонують постраждалим через обвал будинку свої квартири

14546 1
Наразі частину людей відселили в гуртожиток і готель.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Після обвалу під’їзду в багатоквартирному будинку в Дрогобичі відселили 24 людини. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник Дрогобицької міськради Зеновій Квасній.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото. Оновлюється

«За документами, у будинку, де стався обвал, зареєстровані 103 людини. Скільки проживали там фактично, ми сказати не можемо. Усіх, хто був, – евакуювали. За допомогою щодо відселення звернулись 24 людини – це 12 сімей. Частину з них поселили в гуртожитку, частину – у готель», – каже він.

Першими зранку після трагедії відселили літніх мешканців, зокрема, жінку з інвалідністю. Зеновій Квасній додає, що соціальні служби постійно перебувають з відселеними на зв’язку і, якщо когось не влаштують побутові умови, їх готові переселити.

«Багато дрогобиччан і мешканців навколишніх населених пунктів звернулись із тим, що можуть запропонувати постраждалим навіть свої приватні квартири», – каже речник.

Зеновій Квасній також розповів, що у лікарні у Львові перебувають троє постраждалих від обвалу – жінка і двоє дітей.

«У жінки перелом хребта, їй у Львові зробили операцію. Лікарі запевняють, що у неї все буде добре», – говорить прессекретар.

Ще одна жінка і троє дітей перебувають у лікарні в Дрогобичі. Стан усіх – середньої важкості, але стабільний.

Читайте також: Трагедія в Дрогобичі нагадала, що «дядя Коля – не експерт»

Щодо причин трагедії, то, каже Зеновій Квасній, на місці події чекають експерта, який огляне будинок і сьогодні, імовірно, оприлюднить перші проміжні висновки. Остаточні результати експертизи будуть готові в межах тижня. У деяких ЗМІ з’явилась інформація про те, що на першому поверсі будинку, де стався обвал, реконструювали перукарню, але, за інформацією Зеновія Кваснія, ремонтні роботи лише планувались.

Додамо, вранці поліція Львівщини повідомила про затримання у межах відкритого за фактом обвалу будинку кримінального провадження двох комунальників. Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, сьогодні ж затриманим мають оголосити про підозру. За якою статтею ККУ – повідомлять згодом. Також у поліції не готові сказати, які посади обіймали затримані.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня у Дрогобичі обвалився під’їзд чотириповерхового будинку. Загинули 8 людей, серед них – дитина.

Олександра Бодняк


Читайте також:
29 Серпня, 2019 12:47
666 ... все як завжди ... висновків по розслідуванню причини ще немає , а от інформація вже з'явилася ... і гуляє брехня по селі ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!