Microsoft створив сервіс, який допомагає розпізнати емоції

2153 0
Компанія Microsoft презентувала новий сервіс під назвою Emotion Recognition, який здатен розпізнати емоції людей на фотографіях.
фото: biztekmojo

фото: biztekmojo

Алгоритм вміє зчитувати емоції в пропорціях, наприклад, співвідношення радості і здивування або ж презирства і страху. Опис емоцій видається поруч з розпізнаним обличчям людини на фото. Результати подаються в числовому форматі - від 0 до 1.

Демо-версію програми можна спробувати за адресою, завантаживши власне фото або вставивши посилання на існуюче зображення в інтернеті. Творці програми попереджають, що розробка є експериментальною, і її дані не завжди точні. Тим не менш, сервіс досить точно вгадує основні емоції.

Читайте такожЗ’явився мобільний додаток для вивчення польської. Де завантажити?

Фотографії, які пропонується завантажувати для тестів, повинні бути не менше 36 × 36 пікселів, розміром не більше 4 МБ, підтримуються формати JPEG, PNG, GIF (перший кадр), BMP. Найкраще розпізнаються особи, повернені прямо до камери.

Якщо використовувати програму API Project Oxford Face, можна, наприклад, створити додаток, що буде сортувати ваші фото за рівнем щастя на обличчях відбитих там людей. Або ж - фільтр для соціальних мереж, який не пропустить публікацію фото, де ви виглядаєте нещасним.

Читайте такожБути здоровим зі смартфоном: 11 мобільних додатків

В травні цього року Microsoft випустила додаток, що вгадує стать і вік по фото. Але багато користувачів скаржилися на те, що працює воно неточно, з великими розбіжностями.

За інформацією: Українська Правда. Життя, Inspired

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!