МОЗ оновило список країн «зеленої» та «червоної» зон. Перелік

1892 0
До «зеленої» перемістили Великобританію, Іспанію, Словаччину, Бельгію та Нідерланди.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон станом на 27 листопада 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Відтак, до «зеленої» перемістили Великобританію, Іспанію, Словаччину, Бельгію та Нідерланди. Також там, окрім України, залишаються: Албанія, Єгипет,  Туреччина, Домініканська Республіка, ОАЕ, Танзанія, Мексика, Мальдіви тощо. Повний перелік є доступний за посиланням на сайті Урядового порталу.

До «червоної» зони потрапило 38 країн. Серед них: Болгарія, Грузія, Італія, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, США, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швейцарія, Швеція тощо. Зокрема, 12 країн із переліку «червоних зон» потрапили у список МОЗ, оскільки не надали свою статистику щодо захворювань

Важливо, що після повернення з країн «червоної» зони українці мають піти на 14-денну самоізоляцію або здати ПЛР-тест і отримати негативний результат. По поверненню з країн «зеленої» зони ж не потрібно здавати тест на коронавірус чи йти на самоізоляцію.

Для того, аби дізнатися про правила в'їзду в ту чи іншу країну, для україців Міністерство закордонних справ розробило онлайн-мапу. Вона доступна за посиланням і постійно оновлюється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!