МОЗ перевірить, які засоби захисту для медиків закупила місцева влада

1402 0
У міністерстві заговорили про сертифікацію засобів індивідуального захисту.
Фото: Главком

Фото: Главком

У бюджеті МОЗ на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків передбачено 35 млн грн. про це під час щоденного брифінгу МОЗ повідомила заступниця міністра Світлана Шаталова.

Найважливіше, говорить Світлана Шаталова, це костюми біологічного захисту, що відповідають європейським стандартам і мають сертифікат 14126 – «захист від інфекційних агентів». Наразі МОЗ закупило 71 тис. таких костюмів, але не в українського виробника, тому що в Україні їх не шиють.

Читайте також: Скільки апаратів ШВЛ є в центрі легеневого здоров'я і чому там оголосили збір допомоги

Світлана Шаталова також повідомила, що МОЗ перевірить, які засоби індивідуального захисту закуповують органи місцевого самоврядування – їхню вартість і якість, відповідність нормам захисту.

Як розповіла Tvoemisto.tv керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська, за підрахунками, лише Львівщина потребує 39 тис. сертифікованих одноразових костюмів біозахисту на місяць. На жаль, говорить Наталія Ліпська, підтвердження надійності багаторазових костюмів біозахисту жоден виробник надати не може.

Додамо, в Україні відсоток лікарів, які заразились на коронавірус, суттєво перевищує цей показник у європейських країнах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!