Ми будемо повертати Крим будь-яким шляхом, яким ми вирішимо, – Зеленський

993 0
Президент зазначив, що деокупація півострова точно відбудеться, і бойові дії ніколи не будуть спрямовані проти цивільного населення.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна буде повертати окупований Крим будь-яким шляхом, яким вирішить сама, без консультацій з будь-якою державою. Про це він сказав на пресконфренції, повідомляє Укрінформ.

«Ми будемо повертати Крим, бо це наша територія, будь-яким шляхом, яким ми вирішимо. Вирішимо самостійно, без консультацій з будь-якою іншою державою світу», – наголосив президент.

Президент зазначив, що деокупація півострова точно відбудеться, і бойові дії ніколи не будуть спрямовані проти цивільного населення. 

«Україна не завдає ударів по цивільному населенню, яке знаходиться як на території іншої держави, так і на території України, але тимчасово окупованої території. Ми знаємо, що ми робимо, ми знаємо, де є військові об’єкти або склади ті чи інші на тимчасово окупованих територіях. Там українські військові можуть працювати згідно з планом», – додав глава держави.

Зазначимо, що сьогодні зранку для участі у саміті Кримської платформи прибув президент Польщі Анджей Дуда. Під час саміту він виступив із закликом демонтувати Північний потік-2. Він нагадав, що цей трубопровід почали уже будувати після того, як росія окупувала Крим, але подальші події засвідчили, що бізнес з росією неможливий.

Нагадаємо, що 23 серпня відбувся другий саміт Кримської платформи, в ньому брали участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій. Серед них близько 40 – на рівні президентів та прем’єр-міністрів. 

Раніше свою участь у онлайн-саміті підтвердили три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Крім того, участь у заході взяв і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!