Митниця запустила онлайн-мапу з інформацією про пункти митного оформлення в Україні

2587 0
З неї можна дізнатись про режим роботи митних пунктів, наявність обладнання та супутні сервіси.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Державна митна служба створила мапу інфраструктурних об’єктів митниці, що відображає актуальний стан пунктів пропуску з детальною інформацією по кожному з них.

На мапі є інформація про чотири типи локацій: пункти пропуску, внутрішні місця митного оформлення (ММО), місця міжнародного поштового обміну (ММПО) та сортувальні станції.

Читайте також: Які документи потрібні для поїздки за кордон автівкою. МВС запустило онлайн-сервіс для перевірки

Про кожен об’єкт можна дізнатись його функції, час роботи, вид транспортних перевезень, наявне обладнання, сервіси (наприклад, чи є відділення банку або сервісний центр МВС), види сполучення, інфраструктуру.

«Також через обмеження, введені різними країнами у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, корисною для громадян, що планують перетинати кордон, буде інформація про відкриті та закриті пункти пропуску з іншої сторони кордону», – кажуть у Держмитслужбі.

Перейти до мапи можна за посиланням.

Найближчим часом інфраструктурна мапа буде інтегрована в офіційний вебпортал Держмитслужби і фактично замінить гугл-мапу з позначеними відкритими та закритими пунктами пропуску. 

Крім того, функціонал мапи передбачає можливість відслідковувати ситуацію на конкретному пункті пропуску (наприклад, із чергами) у режимі відеотрансляції, хоча камери наразі є лише у кількох пунктах пропуску.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!