На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу

2044 0
У Львівській обласній державній адміністрації затвердили порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
фото: ckp.in.ua

фото: ckp.in.ua

У розпорядженні йдеться про те, що розміщення зовнішньої реклами на територіях і спорудах здійснюється з урахуванням архітектурних, функціонально-планувальних, історико-культурних чинників і типології місцевого середовища та відповідно до вимог чинного законодавства України.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди йдеш, Львове?

У документі окреслені умови, за яких вивіски чи борди можуть демонтовувати, а також йдеться про створення електронної бази обліку демонтованих рекламних засобів. Детальніше з порядком надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, Міністерство культури розробляє зміни до законів, що стосуються збереження об’єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам’ятках ЮНЕСКО та на державних історично значущих пам’ятках. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!