На дорогу Львів-Тернопіль виділять додаткові кошти: що вже зробили

3738 0
Сьогодні, 30-го травня, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман інспектував проведення ремонтних робіт на дорозі Львів-Тернопіль.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Протяжність дороги Львів-Тернопіль в межах Львівської області 72,8 км. Ремонтні роботи розпочались у 2016-му році. Про це повідомляє IA ZIK.
 
Як повідомив заступник начальника служби автомобільних доріг Юрій Яблонський, це не капітальний, а поточний ремонт, але з підсиленням основи.
 
 
На основу дороги підрядник дає гарантію 10 років, на покриття – 5 років. У 2016-му році було відремонтовано 40 км, цьогоріч залишилося зробити ще 32 км.
 
«Загальна вартість ремонтних робіт на всю протяжність дороги - 755 млн грн. Станом на сьогодні з державного бюджету виділено 130 млн грн. Ми очікуємо на додаткове фінансування, щоб завершити роботи до кінця року», – заявив Яблонський.
 
 
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що ця дорога має важливе державне значення, вона повинна стати частиною автошляху Львів-Тернопіль-Хмельницький- Умань-Одеса. Також важливо, що це міжнародна траса.
 
Окрім того, прем’єр повідомив, що буде пропонувати збільшити фінансування доріг у цьому році на близько 5 млрд грн. У цю програму пропонуватимуть включити дорогу Львів-Тернопіль. 
Фото: loda.gov.ua

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!