На Львівщині відмовляться від середніх поточних ремонтів доріг

3915 0
Укравтодор заявив, що з наступного року будуть проводити лише капітальний та поточний ремонт.
Фото: Укравтодор

Фото: Укравтодор

В Укравтодорі заявили, що з 2022 року вони повністю відовляться від проєктів поточного середнього ремонту в Україні. Про це йдеться на офіційній сторінці Укравтодору у Фейсбук. 

«На початку 2022 року набирає чинності ДСТУ 8747. Згідно з ним, вже з наступного року Служби автомобільних доріг у всіх нових дорожніх проєктах відмовляться від поточного середнього ремонту на користь капітального ремонту», – пишуть в Укравтодорі. 

Відтак, з 2022 року будуть проводити лише капітальний і поточний типи ремонту доріг. Об’єкти, на яких станом на зараз вже почали роботи, закінчать у рамках поточного середнього ремонту. 

Основні дороги в країні будували ще у 1970-1980-хх роках минулого століття, і ці автошляхи зараз не розраховані на сучасне завантаження транспортом. 

Читайте також: На Львівщині відремонтували дорогу, яка з’єднує дві міжнародні траси

«З 2020 року нова команда Укравтодору посилила контроль за об’єктами поточного середнього ремонту. Зокрема, у понад 80 % випадків за структурою робіт його було наближено до рівня капітального ремонту», – додають в Укравтодорі. 

Нагадаємо, що на Львівщині відремонтували дорогу, яка з’єднує дві міжнародні траси. Відремонтована ділянка пролягає через села Дроговиж, Вербіж, Ричагів та Велику Горожанку. Дорга зєднує між собою дві траси – Київ – Чоп і Львів – Шегині. 

Крім того, на Львівщині стартував ремонт дороги Куровичі – Рогатин, яку востаннє ремонтували кілька десятків років тому. Зокрема, уже кілька днів активно працюють на ділянці Куровичі – Погорільці. Дорожники розпушують старе дорожнє покриття та проводять роботи із регенерації для посилення основи. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!