На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках. Відео

2652 0
Колядку «Нова радість стала» одночасно виконали 406 сопілкарів.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

У гірському селі Стрілки, що у Самбірському районі, на Львівщині, сьогодні, 16 січня, встановили рекорд України. Тут виконали колядку «Нова радість стала» на сопілках. Рекорд у тому, що у виконанні взяли участь одночасно 406 сопілкарів, що стало наймасовішою грою пісні на цьому музичному інструменті, повідомляє сайт Risu.

Читайте також: «Щедрик, який надихнув весь світ». Топ-10 неповторних виконань української щедрівки

Подивитися на встановлення рекорду прийшли сотні людей. На сопілках грали, як учні музичної школи, так і дорослі музиканти та аматори.

Розпочалося свято із звучання бойківської трембіти. Учасники рекорду, переважно юні сопілкарі, вишикувалися у формі восьмикутної зірки та одноголосно виконали відому українську колядку на сопілках, потім її заспівали і знову заграли.

Наймолодша виконавиця – учениця 2 класу місцевої школи імені о. Михайла Вербицького, а найстаршому нещодавно виповнилося 75 років.

Читайте також: У США відзначать 100-річчя першого виконання «Щедрика»

Рекорд зафіксували представники Книги рекордів України.

Ідея рекордного виконання виникла дуже давно. А 7 років тому місцеві сопілкарі встановили перший рекорд – виконали Гімн України на 237 сопілках. Для них автор Гімну о. Михайло Вербицький – особливо дорогий, оскільки він понад сто років тому був парохом у селі Стрілки і прославив місцевих мешканців у наукових колах своїми етнографічними дослідженнями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!