На Личаківському цвинтарі у Львові реставрують вхід

2018 0
На Личаківському цвинтарі у Львові ремонтують вхідну браму 1875 року та реставрують пам’ятки. За власні кошти цвинтаря реставрується одне з перших українських поховань – могила українського вченого Лева Сосновського.
Фото: lviv.travel

Фото: lviv.travel

Окрім того, польський уряд фінансує повний ремонт ще 5 пам’яток архітектури та двох частково, повідомили у прес-службі Львівської міськради. За благодійні кошти планується реставрація могили учителя Івана Франка Олексія Торонського та за кошти спонсора - відомої каплиці Бачевських.

«За червень 2014 року кількість відвідувачі цвинтарю становить близько 15 500 осіб. Спостерігається незначний спад, через зменшення кількості туристів з Польщі», - розповідає директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

Однак зменшення кількості туристів минулого місяця ніяк не вплинуло на доходи – за перше півріччя спостерігається зростання на 3,8%.

Нагадаємо, нещодавно було видано книгу «Проходи по Личакову» тиражем 2000 екземплярів. Де містяться історії про найвідоміші поховання цього цвинтарю, а також фотографії. Ціна книги становить 48 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!