На посаду керівника Львівської опери відібрали двох кандидатів. Конкурс триває

2982 0
Під час засідання у Міністерстві культури розглянули документи, подані кандидатами, на відповідність кваліфікаційним вимогам.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

 21 лютого 2017 року в приміщенні Міністерства культури України відбулось перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора - художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Відтак конкурсною комісією було ухвалено рішення допустити до участі у другому турі конкурсного добору Вовкуна Василя Володимировича та Драгана Олександра Васильовича.

Читайте також: Диригентка Оксана Линів: у Львові орендувати оперу для виступу може будь-хто

Олександр Драган. 35 років. Закінчив Львівську консерваторію, має диплом диригента. 2008-го року став директором Хмельницької обласної філармонії. Каже, що взяти участь у конкурсі його мотивувала любов до опери. Програму озвучувати відмовляється, з посиланням на закон, який дозволяє представляти її лише комісії — боїться плагіату.

«У театрі недостатня кількість прем’єр, репертуар оновлюється невпевнено, потенціал оркестру не реалізований», – констатував Драган під час відкритих дебатів у Львові. Тому він має намір створювати «резонанси та медійні приводи навколо театру» й хоче, щоб до Оперного ходили різні люди. Ще одна мета, яку декларує Драган – аби театр репрезентував Україну в Європі та світі.

Василь Вовкун. 60 років. Чинний художній керівник Оперного театру, колишній міністр культури та туризму (2007-2010). Працював актором у Чернівецькому музично-драматичному театрі, у київському театрі-студії «Будьмо!». З 1994-го року – головний режисер-постановник Українського державного центру культурних ініціатив Мінкульту, засновник і худкерівник режисерської майстерні «Арт-Велес».

У мотиваційному листі написав: «Мотивацією подання заяви про мою участь у конкурсі є прагнення вивести театр на європейський конкурентоспроможний художній рівень, акцентуючи в репертуарі театру на творах українських композиторів». І додав, що, працюючи художнім керівником Львівської національної опери із 2014-го року, ретельно вивчив творчі та організаційні традиції та можливості цього колективу.

Читайте також: Все буде Ла Скала: що обіцяють претенденти на Львівську оперу

Друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора-художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, під час якого буде проводитись співбесіда з кандидатами та заслуховуватись публічні презентації проектів програм розвитку закладу культури на один і п’ять років, відбудеться  22 лютого 2017 року о 12.30 в приміщенні Міністерства культури України у кімн. 102.

На засіданні конкурсної комісії під час проведення співбесіди з кандидатами, у ході якої публічно презентуються запропоновані проекти програм розвитку закладу культури на один і п’ять років, мають право бути присутніми представники засобів масової інформації та громадськості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!