На кордоні побудували сторожову вежу, яка живиться енергією сонця

2321 0
У пункті пропуску «Журавлівка» (Харківська область) облаштували вежу на сонячних батареях з оптичною системою, тепловізорами і відеокамерами.
фото: mykharkov.infо

фото: mykharkov.infо

Зображення з вежі передається в командний пункт управління. Поки що це єдина подібна споруда на кордоні, – стверджують в Держприкордонслужбі. Вежа не вимагає постійної присутності прикордонників, адже завдяки оперативній передачі кадрів бійці можуть оперативно реагувати на загрозу. 

Читайте також: Львів’янка, яка мешкає в центрі міста, перейшла на енергію сонця

«До спостережної вежі не підведено жодних ліній електроживлення, тобто її можна ставити тут, вона може бути й десь далеко від населеного пункту, де ніяких кабельних ліній немає. За допомогою сонячних елементів батареї забезпечується електроживлення», – пояснює представник Східного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Бєляцький. Окрім того, поруч з вежею обладнані укріплені вогневі позиції. З початку російської агресії КПП «Журавлівка» закритий для перетину громадянами обох країн або перевезення вантажів.

Нагадаємо, у Львівській області виділили 50 гектарів на території Державного гірничо-хімічного підприємства (ДГХП) «Сірка» для будівництва сонячної електростанції.

За матеріалами EcoTown, mykharkov.info

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!